Ez szalmonella fertőzés lenne?
#2 vagyok, nekünk durva hasmenéssel és 39+ lázzal járt a szalmonella.
Orvos először nem csinált semmit, másfél hetes hasmenés után küldött el minket tesztre.
Amikor kiderült h szalmonella, akkor sem adott rá semmit, csak annyit mondott h diétázzon a kicsi és itassuk sokat 🤷♀️
Igen, lehetséges, nekem úgy magyarázta az orvos, hogy a szalmonella fertőzés súlyossaga attól függ mennyi vírust visz be a szervezetébe. Lehetséges hogy a kisfiad csak pár falatot evett a fertőzött ételből.
Remélem azért a bölcsődében lesz ennek következménye, mert ekkora gyerekenél súlyos gond is lehet belőle.
Nálunk nem is kellett jelenteni, hanem az ANTSZ keresett meg minket, amikor pozitív lett a minta.
A háziorvos adott széklettartályt és azt az ANTSZ-hez kellett leadni, ők vizsgálták meg.
Előbb tudtak a szalmonelláról, mint mi.
16!
Nálunk anno a gyerek egészen biztosan a bolcsiben szedte össze a szalmonellat. Nem volt jelentve hivatalosan, ugyanis rajtam kívül egyetlen szülő se jelezte, hogy a gyerek hasmenés miatt nem megy q bölcsibe. Tudod miert? Mert a szabály szerint 3 negatív tenyésztés kellett anno egy-egy hét különbséggel....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!