Autista gyermeketek mikor és mitől mutatott legnagyobb fejlődést?
Beszédértési, kifejezésbeli problémái vannak (néhány alap mondatot mond,ismételget is), rengeteget ugrál páros lábbal, karkörzései vannak, csikorgatja a fogait, kevés a szemkontaktus, étkezése rossz. 3 éves lesz.
Nálatok mi hozott sikert?
A képekkel való kommunikációtól nem hagytak alább a szavak és gesztusok?
Nekünk 3 évesen bölcsibe ment,ott sokat fejlődött.
Én már 1.5 évesen láttam rajta, hogy autista. 20 hónapos korától járt fejlesztésekre.
A bölcsiben megszólalt,megtanították a wc használatára. De 6 éves koráig vinni kellett,nem szólt,magától nem ment ki.
3.5 évesen ment oviba kezdetleges beszéddel.
Onnantól, hogy megszólalt, kevesebb lett az önbántalmazás, a hiszti és a dühroham.
2! 1es vagyok. A lányom sem szobanövény, elhiheted. Hihetetlen mozgásigénye van, 120 feletti IQ-ja. Ha találkoznál vele csak úgy,fel sem tűnne,hogy autista.
Csak nagyon nehezen indultunk. De utolérte magát.
3 évesen még nem beszélt. 5 évesen már olvasott.
7 éves, még ovis, ír-olvas. És nem mi tanítottuk. A Difer tesztje 100%-os lett az oviban.
1 es vagyok még mindig.
2.5 évesen még azt mondták rá a Szakszolgálatnál, hogy értelmi fogyatékos!
Ehhez add hozzá azt,hogy 5 évesen már olvasott.
Hihetetlen fejlődést vitt véghez.
Hozzáteszem, rengeteget foglalkoztam vele. Eredetileg pedagógus vagyok (magyar szakos), úgyhogy nem esett nehezemre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!