Nem neurotipikus gyermeketek beszédindítására mit ajánlottak, milyen betegség, vagy mi volt a háttérben?
2.5 évesem szenzoros idegrendszeri éretlen, nem beszél, csak 1-1 szót. Vizsgálata még folyamatban van autizmus gyanús. Tsmt-t ajánlott a neurológus. Sok helyen olvastam, hogy ajánlanak vitaminokat, taplálék kiegészítőket mas orvosok, de nekünk semmit nem ajánlottak, pedig se gyümölcsöt, zöldséget csak néhányat, azt is csak főzelékben eszi. Valószínű, hogy születésekor ő is covidos lett velem együtt. Nekem tuti, de őt nem tesztelték le, holott zihált, stb.
Nektek mikor indult be a beszéd, mit éreztetek leghatásosabbnak? Omega3, b-komplex, multi, d, c, béres csepp, stb.???? Torna melyik hogy hatott?
Latatlanban beszedinditasban gyakorlott logopedust javasolnek, plusz kiegeszito terapiakent a tsmt-t. A ketto egyutt hatekony szokott lenni. Azonban ha autizmus van a hatterben, szamits ra, hogy nem minden esetben mukodik. Ha beigazolodik, akkor mihamarabb erdemes a kozelben autizmus szakiranyos gyogypedagogust keresni.
(Tsmt, alapozo terapeuta, vegzos gyogypedagogus vagyok.)
3 éves koráig csak gagyogott,mint a babák.
Én már láttam rajta 1.5 évesen,hogy mi a helyzet (autista), 20 hónaposan vittem is Szakértői Bizottsághoz és fejlődésneurológushoz.
Kapott beszédindítást, zeneterápiát,mozgásfejlesztést, tsmt-t.
3 éves korától ment bölcsibe (előbb nem vállalták), az is rengeteget segített. Beszéd is szobatisztaság is elindult fejlődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!