Az antibiotikumot nem hosszabb ideig kellene szedni?
Igy kell adjam a SUMMETROLINT hogy: 1 nap 6ml 2x , és 2 nap
3ml 2x ?
Összes 3 nap!
10kg-os a kicsi.
Figyelt kérdés
Nektek milyen adagolásban szokta felirni a doki a Summetrolint a gyereketeknek ?es kb. hany kilós?
Az antibiotikum nem egy darab gyógyszer, ami jó minden ellen is, hanem számos gyógyszertípust jelöl fel, rengeteg hatóanyaggal és hatásmechanizmussal, számos dózisban. Ebből adódóan természetesen lehetnek rövid és elhúzódó kúrák, függően attól, hogy milyen betegségre és milyen gyógyszert, mekkora dózisban írtak fel. Még önmagában a gyógyszer megnevezése sem jelent semmit, mert adott esetben azt is lehet rövidebb vagy hosszabb ideig alkalmazni, ebből adódóan teljesen irreleváns, hogy másnál ugyanez a szer meddig került alkalmazásra.
2023. febr. 23. 09:37
12/28 anonim válasza:
Eltérhet az adagolás másnál. Attól,hogy másnál más előírásban kellett szedni(meg betegségtől is függ,az sem mindegy mire kapta pl.) nem jelent semmit sem. Innen sajnos senki sem fogja látni,max leírja ők hogy kapták egy teljesen màs betegségre. Az orvos megvizsgálta és felírta. Ha nem bízol benne,kérj másodvéleményt más orvostól.
2023. febr. 23. 10:34
13/28 anonim válasza:
Ez nem summetrolin hanem sumamed lesz. Klasszikusan így adagolják. Summetrolint nem adnak ilyen sémában. Ha summetrolint írt a doki bizonyosan, akkor kérdezz rá hogy biztos ezt akarta e.
2023. febr. 23. 11:38
14/28 anonim válasza:
6 honapos kortol 2 eves korig a dozis:2x4-8 ml kozott/ nap
Elso es 2. Nap ertem, de mi az h osszes 3 nap? A maradekot egyszerre vagy mi a 3. nap adagja? Ugyan az mint a masodik nap?
Orvos nem mondta, ha beszedte menjetek vissza?
2023. febr. 23. 19:52
15/28 anonim válasza:
Láttam nemrég még egy Sumetrolimos kérdést,az törölve lett? Amúgy én megkérdezném újra a dokit,ha valami kétségest látnék(persze ha értek hozzá és mondjuk a nevét is tudom a gyógyszernek),hogy ezt akkor tuti így szedje-e?Ha normális gondolom elmagyarázza.
2023. febr. 23. 22:19
16/28 anonim válasza:
15!
Azt is ugyanez a kérdező tette fel
2023. febr. 24. 06:29
17/28 NTBS válasza:
Én elfogadnám amit az orvos javasolt.
2023. febr. 25. 06:51
18/28 anonim válasza:
Az orvos felirt egy gyogyszert,vele az adagolast! Miert lenne lenyeg,hogy masnak milyen adagolassal irta fel ugyanezt!? En megelegednek azzal,ahogy az orvos felirta,beadnam ugy. Ha valaki leirja,hogy ok hosszabb ideig,nagYobb dozisban adta,te is ugy alkalmazod? Nem rosszbol,de add ugy ahogy felirta,nem kell mindig ketelkedni azt keresni,hogy mas hogy ette,itta,szedte. Nem vagy orvos gondolom. Ne haragudj ,de bosszantoak ezek a kerdesek.
2023. febr. 25. 07:52
19/28 anonim válasza:
18#-as amúgy ezt én sem értem,hogy ha más máshogyan szedte, ő is elkezdi úgy adni? Közbe lehet más gyerekének eltérő a kora,súlya,sőt a betegség is amire kapja(ezt nem csak egy db. betegségre írják fel). De én ha ennyire nem bíznék a dokinkban azonnal vàltanék.
2023. febr. 25. 09:27
20/28 anonim válasza:
19# szerintem ,itt mar nem is bizalom kerdesrol van szo arrol,hogy furcsanak talalja,hogy egy antibiotikumot 3napig kell szedni. Nyilvan az orvos azt latta,hogy elegendo igy adni. Plusz vannak antibiok,amit 3 napig alkalmazhatoak. A szoban forgo gyogyszer ezerfele bajra,peoblemara felirjak. O tudja mit gondol….
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!