Így vinnétek bölcsődébe?
Itt mindenki azt fogja mondani hogy nem, de nálunk pl van bölcsi szabályzat (külföld, alá kellett írni hogy elfogadom) és ott fel vannak sorolva a betegségek, hogy mivel hány napot kell kötelezően otthontartani, és a náthánál, ha jó a közérzete a gyereknek 0 nap van írva. A nevelők külön kiemelik, hogy jó alkalom a taknyos orr hogy gyakorolják bent az orrfújást.
Senkinek sem kell otthontartani a gyereket, szépen mindenki átesik az összes betegségen hogy iskolára már ne legyen olyan beteges, megedződik az immunrendszerük, és senkinek sincs veszélyben emiatt az állása.
Sajnos Magyarországon megszólják, és kinézik az anyukákat ha így tesz, miközben régen is ez volt a norma, külföldön is hasonlóan laza. Senki se szeret beteg lenni, de ezen az idöszakon túl kell esni.
#4 én teljesen egyetértek veled. Megkérdeztem anyukámat hogy anno mikor én voltam bölcsis, sokat hiányoztam? Csak nézett, hogy egy kis taknyosság miatt miért kellett volna hiányozni a bölcsiből.
Vann egy teóriám, miszerint tegyük fel 10/9 gyerek ha elkapja a náthát, simán taknyos lesz. Az az 1 akinek meg komolyabban reagál a szervezete (lázzal), annak túlreagagál a szervezete, azonnal riadót fúj az immunrendszere mert minden apró betegséggel otthon tartották, vagy csak simán jobban leveri egy betegség. Teljesen felesleges mind a 10 gyereket otthon tartani ha csak 1-nek kínszenvedés. Nem beszélve arról hogy nem mindegy hogy 10 vagy 1 anya nem tud normálisan dolgozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!