Mi a helyzet a dévénnyel, jó vagy nem? Eltérő véleményeket olvasok, valaki dicséri, más szerint felesleges.
Biztos vannak olyan esetek, amikor hasznos, de azért sokszor tényleg felesleges. Az én kisfiam féloldalasan kezdett anno kúszni, de semmi gond nem volt utána a mozgásfejlődésével, tökéletesen mászott, ült, járt a megfelelő időben. A szomszéd gyermeke is féloldalasan kúszott, már pont el akarta vinni vizsgálatra, mire elkezdett mászni, szintén tökéletesen, semmi gond nincs azóta sem.
A másik szomszédom gyereke se tökéletesen kúszik, ő ment egyből, azóta is viszi jó drága pénzért, pedig mostanában kezdett mászni a gyerek, és azzal sincs gond, szerintem Dévényes nélkül sem lett volna.
Ha itt kérdezed, akkor nektek felesleges.
Ha NEUROLÓGUS javasolja, akkor pedig nyomás, ne kérdezd!
Egyébként nem az egyedüli hatásos módszer, és nem jó mindenkinek.
Egészséges gyereknek pedig káros is a túlstimulálás.
Egy normális mozgásfejlődésbe nem szabad beavatkozni.
Én egyszer ezen az oldalon azt olvastam, hogy egy dévényes szerint MINDEN gyereknek szüksége van rá.
Kicsit túllőttek a célon, és túlanalizálják már a babák mozgásfejlődését. Sokkal kevesebb gyereknek lenne rá szüksége, mint ahányat visznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!