Őszintén kérdezem azokat a szülőket akik betegen is
behordják a gyereket. Miért jó ez?
Én is itthon vagyok kistesóval, de dolgozok itthonról. Nehéz így is 1 gyerek mellett, de ő még elvan magának sok ideig... De nem hivatalos, így a látszat csak annyi, hogy itthon vagyok, mégis viszem. Megjegyzem, azért csak kis köhögéssel viszem, vagy max napi 2x-i orrfújással, ha ennél jobban beteg, nem viszem. Eddig is a 3 hónap alatt 2 hetet járt összesen, de most már dolgoznom kell ezek mellett a magas árak mellett. Ha itthon tartanám továbbra is mindennel, tavasz végéig itthon lenne, mert ez a betegség utáni kis köhögés a következő betegségig kitart...
2022. dec. 6. 20:05
Szerintem a kisgyerekeknél teljesen mindegy nekik, hogy viszed-e.
Általában egy kisebb betegségtől nem lesznek sokkal fáradtabbak és a gyereknek mindegy, hogy az oviban náthás vagy otthon.
Nagyobb korban és felnőttként jobban kell vigyázni, mert ha nem pihensz, akkor ráhúzódhat valami fontosabb szervedre és maradandó károsodást okozhat.
A gyerekeknek meg jó, ha minél több fertőzéssel találkoznak kisebb korban, attól fejlődik az immunrendszere. Csak valamiért ma az anyukák egy része egy enyhe megfázást is tragédiaként fog fel.
2022. dec. 6. 20:19
Fiam 5.hete köhög.
Akkor inkább rugassam ki magam, haljunk éhe, kapcsoltassam ki a villanyt?! Vagy mégis szerinted mit kellene tennem?
2022. dec. 6. 20:33
"Ha elküldenek majd lesz másik munkahely"
Persze, mert ez így megy, hogy kapkodnak a kisgyerekes anyukákért 🤣
2022. dec. 6. 20:36
Az utolsó válaszolóval értek egyet. Nulla állóképesség és immunrendszer ami a mai gyerekeket jellemzi. A szülőket pedig egy tapló főnök, aki nem nézi el hogy a beosztott 2 hetente elmegy táppénzre. Láz nélkül, jó közérzettel, taknyosan is viszem oviba. Mert nincs választásom. Vagyis volt, de áprilisban átbactak, így ha azt akarom hogy melegben, világosban legyen a gyerek dolgoznom kell.
2022. dec. 6. 20:36
Most már utolsó előtti válaszoló bocsánat.
2022. dec. 6. 20:37
Nálunk az orvos annyit mondott, hogy ha csak folyik az orra és elvétve köhög, akkor nyugodtan lehet vinni. Amikor én voltam gyerek, ha ennyivel otthon akartak volna tartani, anyuékat kiröhögik. Sárgás-zöldes orrfolyás, hurutos köhögés, amikor tényleg látszik hogy beteg a gyerek, akkor viszont szigorúan otthon van. Nálunk már nem problémáznak ilyenen az oviban. Soha nem fog megerősödni az immunrendszere, ha egy köhintés után otthon marad.
2022. dec. 6. 20:40
18/29 A kérdező kommentje:
Azért az hogy gyógyulás után megmarad a köhögés meg az hogy taknya nyalás egybe de azért még viszem nem ugyan az.
19/29 A kérdező kommentje:
Na akkor tisztázzuk, én nem a kicsit köhög meg 2szer orrot fúj dologról beszélek. Arról amikor ömlik az orrából (nyilt napon anyuka 5 percenként törölte a kislánya orrát) meg köhög hogy majd meg fullad. A saját fülemmel hallottam azt is hogy egy anyuka mondta a lányának "Nem tudom mitől vagy ilyen pöttyös. Remélem nem himlő" az öltöző részen.
9: "Ha elküldenek majd lesz másik munkahely."
Na, innentől azt mondom, a kérdező egy troll!
2022. dec. 6. 21:16
Kapcsolódó kérdések: