Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Rosszul írhatta fel az orvos...

Rosszul írhatta fel az orvos és patikus az adagolást?

Figyelt kérdés

A tájékoztatón ez áll:

"Az ajánlott adag: 25 mg/3,6 mg - 45 mg/6,4 mg testtömeg-kilogrammonként naponta, két részletben beadva."

A gyermek 31 kg, tehát az én számításaim szerint 31X25=775 mg azaz 7.7 ml lenne akkor NAPI 2 RÉSZLETBEN.

A dobozra azt írták viszont 2x7,5 ml, tehát reggel 7.5 és este megint 7.5 ml.

A gyerek hányt, a tájékoztató szerint túladagolás tünete hányás

#2 részlet
2022. nov. 15. 15:40
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
100%
Nem valószínű. A túladagolás meg a maximális terápiás dózis sokkal távolabb szokott lenni, minimum 4-5-szörös a különbség. Szerintem túlkombinálod. Esetleg ha a mellékhatások között ott van a hányás, nem csak a túladagolásnál, akkor fölmerülne, hogy a gyógyszertől van, egyébként a betegség ért pont ebbe a fázisba, inkább arra gondolnék.
2022. nov. 15. 17:53
 12/44 anonim ***** válasza:
100%
11nél a pont. Nagyon sok antibiotikum mellékhatása a hányás. Főleg ha előtte nem eszik
2022. nov. 15. 17:58
 13/44 A kérdező kommentje:

Nem mellekhatás a hányás, hanem túladagolást ír:

"Ha az előírtnál több Aksolint alkalmazott

Ha túl sok Aksolint alkalmazott, gyomorpanaszok (hányinger, hányás, hasmenés) vagy epilepsziás görcsök jelentkezhetnek. A lehető leghamarabb beszéljen az orvossal! Mutassa meg az orvosnak a gyógyszeres üveget!"

1.nap lázas volt, és ejszaka is

2. naptól szed gyógyszert

3. napra minden tünete elmúlt, kivéve a folyamatos orrfolyás, néha enyhe köhögés.

4.nap (a 6.gyógyszerbevétel után)hányt álmából aludva éjszaka

(Vacsi után adtam be)

5.nap nem adtam gyógyszert reggel, csak este csökkentett adagot, 3.5 ml-t.

Nem hányt.

6.nap remélem elérem az orvost

2022. nov. 16. 07:30
 14/44 anonim ***** válasza:
100%
Legnagyobb butaság volt szerintem magadtól csökkenteni az adagot.Hívtál volna fel egy ügyeletet.Ugyanazt csináltad,mintha abbahagytad volna.Így lesznek rezisztensek a baktériumok.Nem sok a 31 kg-s gyereknek a 7ml.2évesek adagja a 3.5ml,a 12-15 kghoz.
2022. nov. 16. 07:34
 15/44 anonim ***** válasza:
100%
Ha túl sok lenne az adag akkor nem napok után jött volna ki rajta 🤦
2022. nov. 16. 07:37
 16/44 A kérdező kommentje:

A 3.5 ml minimum dozis es a súlyához mérten van. Világosan le van írva a tájékoztatóban. 25mgx31=7.7 ml, napi két részletben az 3.5x2.

31 kilos gyereknek a minimum adag!

Lehet több nap alatt gyűlt fel a szervezetében, a D vitanin is ilyen, ha túladagolják, nem első napokban telítődik vele a szervezet.

2022. nov. 16. 07:42
 17/44 anonim ***** válasza:
100%
Vacsi után adtad be.Étkezés megkezésekor kell.Benne van a betegtájékoztatóban.Az emelt adag pedig lehet 70mg/10mg testtömeg kilogrammonként is,és ezt a gyógyszert max 40 kg-os gyereknek adják,a te gyereked 31 kg.Nem az adaggal volt a baj.
2022. nov. 16. 07:43
 18/44 anonim ***** válasza:
100%
Meg a gyakori mellékhatások között van a hányinger,hányás, hasmenés.Ezt is a betegtájékoztató írja.
2022. nov. 16. 07:44
 19/44 A kérdező kommentje:

Ez nem mellékhatás volt, különben állandoan hányingere lenne, nem ejszaka dobta volna ki a taccsot, teljes gyomorürítése volt.

És éhgyomorra nem akartam neki beadni. Vacsi után maradt, de közvetlen

2022. nov. 16. 07:51
 20/44 anonim ***** válasza:
100%
Jólvan, akkor okosabb vagy az orvosnál, gratulálunk!Olyan meg nincs,hogy te nem akarod éhgyomorra.Étkezés kezdetekor kell bevenni.Ott van feketén-fehéren.Mint ahogy az is,hogy gyakori mellékhatás,a hányás.20-ből 1 hány tőle.Ezt jelenti a gyakori mellékhatás.Nem volt nagy az adag,mondtam a 2 éves,13 kg-os gyerek adagja az,amit te írtál.A te gyereked dupla akkora.Te amúgy honnan álmodtad meg,hogy a minimum adag kell neki,ha az orvos mást írt fel?Na mindegy!Csinálj amit akarsz!
2022. nov. 16. 08:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!