Rosszul írhatta fel az orvos és patikus az adagolást?
A tájékoztatón ez áll:
"Az ajánlott adag: 25 mg/3,6 mg - 45 mg/6,4 mg testtömeg-kilogrammonként naponta, két részletben beadva."
A gyermek 31 kg, tehát az én számításaim szerint 31X25=775 mg azaz 7.7 ml lenne akkor NAPI 2 RÉSZLETBEN.
A dobozra azt írták viszont 2x7,5 ml, tehát reggel 7.5 és este megint 7.5 ml.
A gyerek hányt, a tájékoztató szerint túladagolás tünete hányás
Nem mellekhatás a hányás, hanem túladagolást ír:
"Ha az előírtnál több Aksolint alkalmazott
Ha túl sok Aksolint alkalmazott, gyomorpanaszok (hányinger, hányás, hasmenés) vagy epilepsziás görcsök jelentkezhetnek. A lehető leghamarabb beszéljen az orvossal! Mutassa meg az orvosnak a gyógyszeres üveget!"
1.nap lázas volt, és ejszaka is
2. naptól szed gyógyszert
3. napra minden tünete elmúlt, kivéve a folyamatos orrfolyás, néha enyhe köhögés.
4.nap (a 6.gyógyszerbevétel után)hányt álmából aludva éjszaka
(Vacsi után adtam be)
5.nap nem adtam gyógyszert reggel, csak este csökkentett adagot, 3.5 ml-t.
Nem hányt.
6.nap remélem elérem az orvost
A 3.5 ml minimum dozis es a súlyához mérten van. Világosan le van írva a tájékoztatóban. 25mgx31=7.7 ml, napi két részletben az 3.5x2.
31 kilos gyereknek a minimum adag!
Lehet több nap alatt gyűlt fel a szervezetében, a D vitanin is ilyen, ha túladagolják, nem első napokban telítődik vele a szervezet.
Ez nem mellékhatás volt, különben állandoan hányingere lenne, nem ejszaka dobta volna ki a taccsot, teljes gyomorürítése volt.
És éhgyomorra nem akartam neki beadni. Vacsi után maradt, de közvetlen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!