Hányás + láz 1.5 éves babánál. Mit tudok tenni ?
Az ORS folyadékot a lányom csak úgy itta meg, ha nagyon hideg volt. De egyébként 2-3 hányástól nem fog szerencsére kiszáradni, ha iszik mellé.
Ha már megy a hasa, az azt jelenti, hogy a fertőzés már elérte a bél traktust, szóval kifelé megy. Itasd, ha eszik, adj neki enni is nyugodtan. Pihenjen sokat.
Mielőbbi gyógyulást!
Jaj,szegénykém...
Amúgy nem tudom, miért lettem lepontozva. 5x mentem már ezen át a lányommal,van tapasztalatom. Sajnos ő betegen született, rota elleni oltást sem kaphatta meg. Mind az 5x 1hét kórház lett belőle. Sajnos neki muszáj a kórház ilyenkor.
Engem már mindenre is kioktattak hányás-hasmenés témában a kórházban...
Ùristen, ennyivel ügyeletre ràngatnàd a gyerekt?!?! Enyhe vírus, semmi több. Legnagyobb baja attól lesz, hogy gyógyszerrel tömöd feleslegesen.
Àtmegy rajta a vírus, még erősíti is az immunrendszerèt.
14! Egy 1.5 éves gyerek 2-3 óra alatt kiszáradhat és veszélybe kerülhet. Úgy,hogy a szülő nem is sejti!!
Ezért NEM szülői kompetencia eldönteni, hogy súlyos-e a baj!
Látom, hogy ennél a posztnál nagyon megy az egymás lepontozása, mert mindenki tudja a tutit.
Kb. a saját tapasztalatai alapján tényleg. Én is így gondolkoztam mindig, mint fent a kétkedők...aztán a tapasztalatok megmutatták, hogy:
-igen, akár 1-2 hányás is okozhat komoly, nagyfokú kiszáradást- nem csak kicsi gyereknél
-valóban van hogy a víz ivása nem segít, hanem ront a helyzeten, mást kell itatni, ahogy fentebb is írták
-van hogy a "hagyd csak aludni"- az alszik tehát jól van az félrevisz, mert az már a kiszáradás tünete, a bágyadtság erőtlenség- persze ugyanígy lehet a hányás hasmenés következménye is.. szóval komplexebb tud lenni a probléma
Mindenesetre, nem mindig tudja a szülő ezt otthon megoldani, éna végére már kitapasztaltam.. óvatosan deadalon..és utána.. valamivel a rehidratáló folyadék, hidegen.
(voltam két gyerekemmel súlyos kiszáradással kórházban egyszerre az is szörnyű volt, ekkor volt az, hogy az ügyeletes a telefonban azt mondta, hogy az alvás jó jel, majd legközelebbi hívásnál szóba került a vizelet, és nem tudtam már megmondani hogy mikor pisiltek utoljára, és a nagyobbik tesójukkal pedig többször is voltam, mert ő akár egy-két hányástól is kiszárad, mert sovány)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!