Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Hányás + láz 1.5 éves babánál....

Hányás + láz 1.5 éves babánál. Mit tudok tenni ?

Figyelt kérdés
Délután belázasodott, 38.2-38.5 és étvágytalan volt. Estére hányott, 2x, szerintem már minden kijött belőle, amit evett ma. Mást nem fogad el, csak vizet. Itattam 5 percenként 2-3 kortyot,1 oran keresztül aztán elaludt. Aggódom, hogy mi fog még következni, mikor induljunk sürgősségire, mit tehetnék még ? Ébresztjem őt inni ? Kiszáradhat ? Mennyi idő alatt megy át ?
2022. okt. 31. 20:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Az ORS folyadékot a lányom csak úgy itta meg, ha nagyon hideg volt. De egyébként 2-3 hányástól nem fog szerencsére kiszáradni, ha iszik mellé.

Ha már megy a hasa, az azt jelenti, hogy a fertőzés már elérte a bél traktust, szóval kifelé megy. Itasd, ha eszik, adj neki enni is nyugodtan. Pihenjen sokat.

Mielőbbi gyógyulást!

2022. nov. 1. 09:30
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Jaj,szegénykém...

Amúgy nem tudom, miért lettem lepontozva. 5x mentem már ezen át a lányommal,van tapasztalatom. Sajnos ő betegen született, rota elleni oltást sem kaphatta meg. Mind az 5x 1hét kórház lett belőle. Sajnos neki muszáj a kórház ilyenkor.

Engem már mindenre is kioktattak hányás-hasmenés témában a kórházban...

2022. nov. 1. 10:09
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszi a bíztatást. Már elfogadta a babapiskótás és a kukoricapufit, de már 3x volt csunya folyós széklete. Inni iszik. Nem tudom eldönteni, hogy vigyük e ügyeletre, vagy inkább pihenjen itthon. Egyébként ha ébren van és hat a kúp, nincs láza akkor játékos.
2022. nov. 1. 13:30
 14/16 anonim ***** válasza:
46%

Ùristen, ennyivel ügyeletre ràngatnàd a gyerekt?!?! Enyhe vírus, semmi több. Legnagyobb baja attól lesz, hogy gyógyszerrel tömöd feleslegesen.

Àtmegy rajta a vírus, még erősíti is az immunrendszerèt.

2022. nov. 1. 14:10
 15/16 anonim ***** válasza:
33%

14! Egy 1.5 éves gyerek 2-3 óra alatt kiszáradhat és veszélybe kerülhet. Úgy,hogy a szülő nem is sejti!!

Ezért NEM szülői kompetencia eldönteni, hogy súlyos-e a baj!

2022. nov. 1. 15:29
 16/16 anonim ***** válasza:

Látom, hogy ennél a posztnál nagyon megy az egymás lepontozása, mert mindenki tudja a tutit.

Kb. a saját tapasztalatai alapján tényleg. Én is így gondolkoztam mindig, mint fent a kétkedők...aztán a tapasztalatok megmutatták, hogy:

-igen, akár 1-2 hányás is okozhat komoly, nagyfokú kiszáradást- nem csak kicsi gyereknél

-valóban van hogy a víz ivása nem segít, hanem ront a helyzeten, mást kell itatni, ahogy fentebb is írták

-van hogy a "hagyd csak aludni"- az alszik tehát jól van az félrevisz, mert az már a kiszáradás tünete, a bágyadtság erőtlenség- persze ugyanígy lehet a hányás hasmenés következménye is.. szóval komplexebb tud lenni a probléma

Mindenesetre, nem mindig tudja a szülő ezt otthon megoldani, éna végére már kitapasztaltam.. óvatosan deadalon..és utána.. valamivel a rehidratáló folyadék, hidegen.

(voltam két gyerekemmel súlyos kiszáradással kórházban egyszerre az is szörnyű volt, ekkor volt az, hogy az ügyeletes a telefonban azt mondta, hogy az alvás jó jel, majd legközelebbi hívásnál szóba került a vizelet, és nem tudtam már megmondani hogy mikor pisiltek utoljára, és a nagyobbik tesójukkal pedig többször is voltam, mert ő akár egy-két hányástól is kiszárad, mert sovány)

2022. nov. 22. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!