Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Árthat a babànak a falon,...

Árthat a babànak a falon, ajtón átszűrődő cigi szag?

Figyelt kérdés
Valószínűleg eddig kimentek cigizni a szomszédok vagy lehet most szoktak rá vagy nem tudom, de az utóbbi hetekben rendszeresen cigi szag jön valahonnan és pont a nappalinál ahol a babaágy meg minden van. Még nem jöttünk rá, hogy a falon keresztül jön át vagy az ajtón a lèpcsőházból vagy honnan. Nagyon el vagyok keseredve. El szeretnénk költözni amúgy is családiba, de még kell pár hónap addig.. december elején érkezik a baba.
2022. okt. 31. 11:35
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Természetesen meg fogunk próbálni beszélni a szomszédokkal. A gyerek bőgésre nem lehet panaszuk mert náluk is van gyerek, nem is egy. A légtisztító készülék jó ötlet volt utána nézek. Sajnos átrendezni a szobákat nem tudjuk. Meglátom milyen tisztítók vannak aztán igyekszünk nagyon gyorsan házat találni.
2022. okt. 31. 13:20
 12/21 anonim ***** válasza:
54%
10. És te egy csecsemő szellemi szintjén állsz? Egy csecsemőt nem lehet megkérni, hogy légyszi ne sírj, még egy felnőtt talán ki tud menni dohányozni. És a követelőzést arra írtam, hogy te mondtad azt hiszik a gyerekesek körülöttük forog a világ, baszki nem tudod mit jelent a kérés? Gondolom megint egy 70 iq-val rendelkező gyerekmentes ösztönlénnyel van dolgunk.
2022. okt. 31. 14:14
 13/21 anonim ***** válasza:
73%
Panelban laktok?
2022. okt. 31. 14:16
 14/21 anonim ***** válasza:
78%
nyolcas, nekem nem született gyerekem a közelmúltban és nem is fog a jövőben sem születni, nem érint a kérdés, de ettől még rohadt undorító az ha más ember gusztustalan káros szokását nekem kell megszenvedni, mert ő megteheti azt a saját lakásában amit akar. Nem, amúgy nem teheti meg, ha ezzel más egészségét veszelyezteti. Szerencsére már vannak olyan lakóközösségek ebben az országban is, amelyek füstmentesek. Ezekben meg a saját lakásodban sem cigizhetsz úgy ha azt a szomszéd megérzi. Szépen le lehet takarodni a lépcsőház elé és ott füstölni, vagy le is szokhat bárki akinek ez nem okes.. Persze ebben a mai világban minden szart el kell nézni meg tolerálni kell mindenkinek, mert hát "neki joga van" "nehogy már hasra essünk mert gyereket vállal" "azt csinálok magammal meg a lakásokban amit akarok" aha.. és persze tolerálják mások. Na és ha nem mindenki akarja tolerálni a másik dolgát? Én már unom, hogy mindenki mindent úgy érez megtehet de valahogy addig mar senkinek sem ér el a tudata, hogy felfogja, hogy az ember egy társas lény és az együttélésnek vannak írott és íratlan szabályai. Azért a gyerek sírása nem egyenlő azzal ha valaki telecigizi mások lakását. Talán ha már keresni kellene valamit ami egyenlő akkor az egyenlő lenne ha a gyerekes a szaros pelenkát az erkélyen tartaná/gyűjtené hetekig, hogy a legyek meg a poshadt szar/hugyszag járja jól át a dohányzó szomszédok lakását.
2022. okt. 31. 14:25
 15/21 anonim ***** válasza:
65%
27. Ez volt a frappáns válasz szidod anyámat meg a gyerekemet? 😂😂😂 te vagy a kedves, okos, jószívű ember, templomban mindig az első sorban ülsz gondolom. Te erre neveled a gyereked, hogy szidja más ember rokonait? Mert akkor van egy rossz hírem arról ki a jó szülő. Nagyon izzadságszagú, ahogy próbálsz vicceseket írni, tuti a társaság középpontja vagy mindig.
2022. okt. 31. 14:53
 16/21 A kérdező kommentje:
13as, igen panel és albérlet ráadásul.
2022. okt. 31. 16:11
 17/21 anonim ***** válasza:
50%
Akkor jól sejtettem, ezért megy át. Normál esetben nem szabadna átszivárognia a füstnek, ez a panelek építészeti-műszaki sajátossága, hogy a ma már korszerűtlen szellőzőrendszeren minden szar átmegy. Úgy kell elképzelni a több száz lakást, hogy közöttük meg körülöttük van ez a több száz méternyi szellőzőrendszer mint egy patkányjárat keresztül-kasul. Laktam panelban többször is, épp ezért soha többet. Mi is lakáskeresésben vagyunk és leszögeztem, hogy a panel teljes mértékben kizárt, és épp a fentiek miatt főleg. Amikor gyerek voltam, a WC-ben lehetett nálunk folyton avas olajban sütött rántotthús és orosz kölni szag keverékét érezni, az valami csodás volt, főleg miután a szomszéd a nagydolgát is ráküldte. Aztán egyetem alatt laktam albérletben olyan panelban, ahol hasonló bent bagózó szomszédok voltak. A tata naponta többször is rágyújtott a WC-ben és úgy áradt szét a mi lakásunkban, mintha közvetlenül az orrom alá füstölt volna. Ezzel semmit sem tudsz csinálni. Az lenne a legcélravezetőbb, ha más albérletet keresnétek.
2022. okt. 31. 18:21
 18/21 anonim ***** válasza:
A tégla sem jobb amúgy. Mi társasházban laktunk, ott is hasonló volt a helyzet. A magánház lehet a megoldás vagy a normális lakóközösség.
2022. okt. 31. 19:27
 19/21 anonim ***** válasza:
A panelekben akkor is van egy ilyen nehezen meghatározható borzalmas édeskés bűz, ami a közös szemétledobó, használt olaj, kosz, cigiszag, keverékéből áll, több száz háztartás kosza/bűze. Hidd el, nagyon sok helyen laktam panelban és téglaházban is. Téglalakásban ezt ki lehet szellőztetni, panelban lehetetlen.
2022. okt. 31. 22:58
 20/21 anonim ***** válasza:

Lehet azért nem tapasztalom, mert mi kicsi 3 emeletes panelban lakunk. Itt nincs szemétledobó, nincs lift, nincs albérlő és nincsenek troll szomszédok sem. Itt összesen 7 lakás van a 3 emeleten (+1 van a fszten amit üzletnek használnak) Anyagát tekintve panel, de amúgy inkább társasház.

Előzőleg egy régi téglából jöttünk, full felújitottuk 2010ben amikor megvettük, de én mindig azt a "régi lakás" szagot éreztem abban a lakásban, de nem csak én, hanem a nővérem is mindig azzal jött, hogy a nagymamánknál volt ilyen szag régen, pedig tényleg SEMMI nem maradt ott az előző lakó után. Ott is cigiztek előtte és éppen ezért teglaig levertuk a falakat meg új külső, belső nyílászárók, új burkolat, almennyezet, korszerűsített fűtés, új kád, wc stb. MEGIS. Az egész háznak olyan dohos régi szaga volt. Új teglaban meg nem éltem, szóval arról nem tudok nyilatkozni.

Mindenesetre akárhogy is, sztem is előbb a szomszéddal kell beszélni hogy hátha talál valami megoldást ő, aztán érdeklődni a közös kepviselonel. aztán csak lesz valami pozitív változás.

2022. okt. 31. 23:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!