Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Autisztikus tünetekre, idegren...

Autisztikus tünetekre, idegrendszeri éretlenségre ajánlottak halolajat kisgyermeketeknek?

Figyelt kérdés
Orvos? Milyet? Eskimo kids? Gal halolaj? Mikortól? Mennyit? Sok rosszat is hallottam az összetevők miatt, de jókat is. Van esetle tapasztalatotok? Az eskimot nem issza meg, ha kajába teszem kiérzi. A Gal nem tudom mikortól adható, arról úgy hallottam tisztább és nincs benne szója vagy mi. Én nem értek ezekhez. Segítenétek? Köszönöm!
2022. aug. 3. 15:16
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Nos a mutogatás nála olya, hogy nem ujjal, hanem olyan kéztekergetve, de a karját arra irányítja. Ezt így 1 hónapja, de könyvben amit kérdezek mindent megmutat már rég. Pl melyik a piros, hol a csúszda, stb ezeket olyan 20 hós kora óta m8nden színt, saját testrészeit, stb. De magát és engem még nem nevez meg, csak apát.

Amit nem tudok nála legyőzni, az az ugrálási kényszer. Nonstop ugrág. Annyira féltem, fotelban, ágyban, földön, rengeteget. Keresi az ingereket, pörög is sokat. Kresz táblákat mindenhol megfigyeli, hát nagyon sok dolog van, de fejlesztem rendszeresen mindennel, amit csak tudok-találok, mert dokik sajnos jól van az úgy, majd jobb lesz és tornázzon. Hmmmm szerintem az nem elég. Nekik majd a 3 éves nem szobatiszta, nem beszélő lesz a baj, mikor már mit csináljak vele?

2022. nov. 23. 13:49
 12/13 anonim ***** válasza:
Testvérem fia 3 éves, idegrendszeri éretlenség miatt (gondolom a te gyereked is ingerkereső típus a leírásod alapján, mint az unokaöcsém) már egy éve jár TSMT tornára, dszitre, azóta rengeteget fejlődött. Az sem mindegy, hogy jó szakemberhez viszed-e, mert mi is egy olyan TSMT-tornára vittük, ahol bár javult, de nem lényegesen, elvittük egy másik emberhez, aki mondta, hogy az a feladatsor számára nem való, és amióta az új helyre jár, azóta sokkal ügyesebb kezdett lenni mindenben. Ott pedig azt is elmondták, hogy szociális kommunikációs fejlesztésre is vinni kell. Nem is kell mondanom, hogy több, mint százezer forintot ott hagyunk a fejlesztéseire összesen, viszont szakember nélkül nem tudna fejlődni, nem tudott volna szerintem eddig sem. Mindegyikre hetente egyszer jár, de megmondták, hogy legalább kétszer kellene az ő lemaradásával, viszont már ezt az összeget is a teljes rokoni kör köhögi ki. Nekünk azt mondták, hogy ez kb. 6 éves korig fejleszthető, afelett több tünet megmaradhat sajnos, ha addig nem sikerül kikupálni a gyereket. Államiban biztos sokkal rosszabb a helyzet, meg nagyobb a várakozási idő, de lehet el kellene vinni megnézetni más orvosokkal is, legalább valamilyen irányt, megfelelő beutalót kapni valakitől, mert a halolajtól nem lesz jobb a gyerek. 3 évesen egyáltalán nem beszél, a "nem"-et mondja csak egy éve, egyébként ő is sok mindent megmutat, ha megkérik. Ő kimondottan nem ugrál, de nem tud leülni, nincs meg a fókusza kb. semmire, nagyon nehezen ragadható meg a figyelme. Ő a fényforrásokat keresi örökösen, a lámpákat kapcsolgatja. Mondták már az ADHD-t, enyhébb autizmust, de a legtöbb szakember szerint csak idegrendszeri éretlensége van, aztán majd idővel eldől, hogy mi lesz belőle.
2022. nov. 23. 16:32
 13/13 A kérdező kommentje:
Visszük mindenhova, nem várunk. Pedig nálunk is az van, hogy senki sem ajánlott semmit. Tudom, hogy kell neki.
2022. nov. 23. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!