4 éves kislànyomnak többszőr fàjt a füle, ezért elvittem hàziorvoshoz. Az belsőfül-gyulladàs gyanù miatt belsőfül vizsgàlatra utalt minket. Ezt hogy csinàljàk? Mennyire viseli meg a gyereket?
Figyelt kérdés
#Belsőfül vizsgàlat
2022. jún. 30. 20:49
1/15 anonim válasza:
Szerintem ez ct lesz vagy mri.
Mivel a külső és belső fül között ott van a dobhártya,kívülről nem tudják megvizsgálni.
2/15 A kérdező kommentje:
Szàjon, fülkürtön keresztül sem?
2022. jún. 30. 21:06
3/15 anonim válasza:
Na azt nem tudom sajnos. Kérdezz rá dokinál szerintem. Hova küldte pontosan,melyik osztályra?
4/15 A kérdező kommentje:
A gyermek fül orr gégészetre
2022. jún. 30. 21:11
5/15 A kérdező kommentje:
De amùgy ha a szàjon, fülkürtőn àt nézik az nagyon fog fàjni neki?
2022. jún. 30. 21:12
6/15 anonim válasza:
Nyugodj meg, rendben lesz minden. Nálunk úgy volt, hogy a fül-orr-gégész egy kis tölcsért vezetett a gyerek fülébe, és egy lámpával bevilágított. Ez a vizsgálat kellemetlen, ha tényleg gyulladt a fül, de szükséges. Nem tart hosszú ideig, kb.fél percet kell kibírni. Kapott a gyerek antibiotikumot meg fájdalomcsillapítót. 1 hét alatt túl voltunk rajta.
7/15 A kérdező kommentje:
Köszi. Gondolm a vuzsgàlat alatt ül az ölemben
2022. jún. 30. 21:23
8/15 anonim válasza:
A 6os amúgy miért lett lepontozva? Eddig ő adta a legértelmesebb választ… itt csak a lepontozás megy?!
9/15 anonim válasza:
1es 3as vagyok. Én nem pontoztam!
10/15 anonim válasza:
Amit a dobhártyán át tölcsérrel vizsgálnak, az a középfül. A belsõfület tényleg csak CT-vel vagy MRI-vel tudják vizsgálni.
Már ha nem félreértés történt, és valójában középfülgyulladást említett a háziorvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!