Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Láz vagy meghibásodott a hőmérő?

Láz vagy meghibásodott a hőmérő?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 14 hónapos kisfiam kedden köhögött elvittem a doktornőhőz még akkor, torokgyulladása van. Írt fel antibiotikumot, gyűladáscsökkentőt és stodált. Nem volt láza akkor nap, viszont szerdán és csütörtökön hőemelkedése volt 37,7. A tegnap hőemelkedése sem volt... Ma reggel mértem és 38 volt, viszont abszolút nem volt meleg a kisfiam, 2 perc múlva újra mértem és 37,2 mért a hőmérő. Digitális hőmérő. Meghibásodott volna? Antibiotikum kúra alatt is lehet láza?

2022. jún. 18. 10:10
 1/3 anonim ***** válasza:
90%

Nálam többet gyereknek lázat szerintem a világon senki se mért. A fiam veseproblémával született, és meg lett mondva, hogy ha láza lesz, akkor azonnal menni kell a kórházba és nézni neki vizeletet, hogy nincs-e vesemedence gyulladása.

Van itthon kettő sima digitális lázmérő, fül hőmérő, infrás, klasszikus higanyos, meg olyan is amit a végbélbe kell használni, rugalmas a vége. Teljesen biztosan állíthatom, hogy ezekkel az újabb fajta lázmérőkkel ha háromszor egymás után megméred, három más eredményt hoz. A legeslegbiztosabb én szerintem az, ha te magad tapintod ki a gyerek fejét, tarkóját, arcát, ha láza van, akkor az úgyis érezhetően meleg. A szeme is más, pirosabb, könnyebb meg általában, az egész gyerek valahogy nem az igazi, nyűgösebb elesettebb.

2022. jún. 18. 10:17
 2/3 anonim ***** válasza:
89%
A digitális hőmérő az én babámnál is lázat mutatott pedig egyáltalán nem volt lázas!
2022. jún. 18. 10:29
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Mi is vettunk digitálisat a születése előtt, mert hogy az milyen jó lesz, ha beteg lesz és este ha alszik így is rá tudunk nézni. Őszintén nem érte meg az árát. Szinte nem is használom, mert egész fokokkal képes többet mutatni pl a fején, ha épp aludt és bemelegedett az a része amelyik a párnán volt. Maradtam a popóban mérésnél ezzel a rugalmas végű digitális lázmérővel, ez mindig jól mért. Csak annyi, hogy itt fél fokot levonok mindig, de nem hagyott cserben.
2022. jún. 18. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!