Pentaxim oltás után hőemelkedés mennyire gyakori? Komplikált eset.
Kisfiam tegnap délelőtt kapta meg a Pentaxim második adagot, plusz rota második adagot. Az elsőtől nem volt semmi baj, ma reggelre viszont 37,4 a hőmérséklete, nyűgösebb is.
Vese műtött a gyerek, ezért ha láz fordul elő, azonnal menni kell a kórházba, nehogy vesemedence gyulladás legyen.
Tudom, hogy egy babánál ez nem magas hőmérséklet, de minden reggel mérem neki, 36,8 volt eddig a legtöbb, illetve most a feje is melegebb tapintás alapján is.
Viszont így, hogy most kapott oltást, nem tudom, érdemes-e bevinni a kórházba. Ott vért vennének tőle, a gyulladás érték miatt. Ennek feleslegesen nem akarom kitenni.
Ezen oltás után másnak mi volt a tapasztalat?
Két napja kaptuk a Pentaxim, Prevenar + rota kombót. Az én kicsimnek is van hőemelkedése (végbélben, levonás nélkül max 37,8), enyhe hasfájás.
Mindenesetre ha aggaszt a dolog, a helyzetetek fényében beszélj a háziorvossal, és majd ő megmondja mit csinálj, egy alap vizelettesztet ő is tud nézni.
Az orvosunkat nem érem el, valami továbbképzésen van.
Reggel vettem tőle vizeletet, eredmény kettő órára lesz, ránézésre tiszta volt (én ezt már így szemre megmondom). A tesztcsík pont most fogyott el itthon….
Én alapvetően, mivel gyakran mérem neki, infrás mérővel mérem a homlokán. Jól szokta mutatni. Mivel ma 37.3 volt ott, megmértem végbélben, ott 37.9 volt. Ebből tudom, hogy le kell vonni.
Nem láz, de magasabb saját magához képest.
Köszönöm a kérdést. Az oltás másnapján tartott a hőemelkedés, 37.5 maximum.
Másnap reggelre kutya baja nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!