Aki terhesen lett koronavírusos, elmondaná, hogy milyen kezelést kapott? Úgy értem kapott e extra vitaminokat stb? Olyat is olvastam, hogy van aki vérhigítót szúrt napokig. Mitől függ ez?
A ti esetekben hogyan volt?
Ha számít a kérdés szempontból először vagyok feltehetően covidos (3 Pfizer oltásom van). Feltehetőleget írok, mert bár az én tesztem negatív, a férjemé már pozitív lett, de én is produkálok tüneteket a semmiből, mint fejfájás, rossz közérzetet, reggel kis torokfájás, neki is csak így kezdődött, először neki is negatívak voltak a tesztek. Szóval várunk... De mi van, ha pozitív lesz? Hívjam az orvost, csak hogy jelezzem neki? Kell egyáltalán szólni? 27 hetes vagyok jelenleg.
Nekem fordítva volt, január végén, 25 hetesen lett pozitív a covid tesztem, előtte este volt 37.7-es hőemelkedésem, de semmi más. Párom féloldali tüdőgyulladással volt itthon. Nekem nincs egy oltásom sem. Paracetamolt kaptam arra az esetre, ha lázam vagy más tünetem jelentkezett volna. Meg mondta a doki, hogy szedjek emelt adag C- és D-vitamint. De ennyi, semmi vérhígító vagy "extra" vitamin.
Pihenj sokat, szedd a vitaminokat, a torkodra a Herbal Swiss italport ajánlom, azt lehet terheseknek is. Oltásaid is vannak, így szerintem minden rendben lesz. Próbálj meg ne stresszelni ezen.
#1 Köszönöm szépen!
Szedek multivitamint, de akkor veszek C és D vitamint még. Már akartam is tegnap (akkor lett pozitív a férjemnek), de az orvos azt mondta, hogy várjam meg a vérvizsgálat eredményét (D vitamint is néznek most), és ha alacsony, akkor szedjem csak (legutóbb az volt). Jaj, pedig csak D vitamin, nem értem miért nem lehet...
Én nem Magyarországon élek, úgyhogy emiatt is parázom, mert sokat olvastam erről, hogy vérhigítót kapnak ilyen esetben a kismamák. De minden országban más a protokoll, szerintem itt nem adnak. Viszont örülök, hogy te az ellenpélda vagy, nem kellett nektek, nem mintha én akarnám a hígítót, de érted, csak félek kicsit.
Bízom benne, hogy minden rendben lesz. 😊
Holnap lesz egy éve, hogy pozitív lett a covid tesztem... Akkor voltam 7 hetes terhes, oltásom még nem volt, mert akkor még épp nem lehetett kismamákat oltani, korábban pedig nem kerültem sorra. Semmit nem kaptam, annyit mondott a doki, hogy c és d vitamint szedjek. Vérhígítót sem kellett szúrnom.
Szerencsére mindketten megúsztuk, a lányom hamarosan 5 hónapos.
#8 Köszönöm szépen neked is. Mihamarabbi jobbulást kívánok nektek! 🤗
Nekem hétfőn volt enyhe fejfájásom, illetve kedden. Utóbbi napon kis torokfájással megfűszerezve. Tegnap már mindent csináltam, takarítás, mosás, ugye jön a Húsvét, úgy voltam vele, hogy jobban vagyok, nem fájt a fejem, a torokfájás is csak reggel jelentkezett picit. Viszont tudom, hallottam olyanoktól, akik átestek a Covidon, hogy van, hogy jobban van az ember, aztán megint rosszabbul. Eddig nem panaszkodhatok, életem legrövidebb, leggyengébb náthája ez. 😅 De tény és való, hogy aggódtam én is, még mindig bennem van egy kis félelem, de remélem nem lesz semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!