Hog készìtsem fel a 4 éves lànyom vashiàny miatti vérvételre?
Őszintén el kell neki mondani, hogy mi fog történni. Nem szabad becsapni a “nem fog fájni” és hasonló dolgokkal.
Amit az első írt, az nagyon jó! Megszúrják, igen, picit fájni fog, de gyorsan vége lesz. Anya ott lesz veled végig, foghatod a kezem vagy az ölemben ülhetsz. Utána kapjon valami jutalmat, fagyi, süti, meki stb.
Na úgy add elő, hogy ez most valami borzasztó dolog lesz. Muszáj, mert így tudják megvizsgálni. Pici szúrás lesz, hamar vége lesz.
Az én 3 és fél éves kisfiammal most voltunk vérvételen. Én is ezeket mondtam neki. Egy hangja nem volt, nézte, ahogy folyik a vére a csőbe.
Pici szúrás lesz.
Ha fél, előtte csípd meg, hogy tudja mihez hasonlítani a fájdalmat (nekem ez pl. csomót segített, mert jé, ha abba nem haltam bele, mert csak kellemetlen, akkor a vérvételbe sem fogok).
Lànyommal 2 évesen mentünk először
Volt otthon k vitaminos fecskendő
Azzal bemutattam hogy lesz.
Erősen odanyomtam, hogy picit fájjon.
Elmondtam, hogy fájni fog, de csak rövid idôre.
Ott leszek mellette..
Nálunk az éhgyomor ment nehezen.
Plusz 2-szer kellett szúrni mindig, mert 1 vénàból nem jött elég, hiába ivott reggel.
Azóta még 2 alkalommal voltunk,3,5 éves.
Gond nélkül ment.
Egyszer sem kellett lefogni.
Utoljára a 1,5 éves tesó a hàtamon volt hordozóban, a nagy az ölemben, úgy vették le a vért.
Nem sírt egyszer sem.
Rendesen mondd el, mutasd meg mi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!