Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » A kisfiam nem kaphatja meg a...

A kisfiam nem kaphatja meg a kötelező oltásokat. Van okom aggódni?

Figyelt kérdés

Kisfiam 8 hetes, jövő héten urológiai műtétje lesz. Emiatt a két hónapos oltásokat nem kaphatja meg időben, halasztani kell őket.

Nagyon aggódom. Lehet ebből baj? Reális az esélye annak, hogy elkapja azokat a betegségeket, amik ellen nem lesz beoltva?

2022. febr. 7. 14:32
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
22%

Ezek külföldi orvosi lapokból lefordított cikkek.

A szüleidnek is be kellett volna adni a Contergan gyógyszert, akkor nem visítoznál itt ennyire, okostojás!

"1958 és 1961 között világszerte összesen kb. 12 ezer csecsemő született végtag deformációval, mivel édesanyjuk a terhesség elején rosszullét és álmatlanság ellen thalidomid hatóanyagú nyugtatót, Contergant szedett. Összesen 15 tonna tablettát adtak el Németország mellett Olaszországban és Spanyolországban, illetve Nagy-Britanniában is. A csecsemők 40%-a születése után meghalt, olyan súlyos rendellenességgel jött a világra." [link]

2022. febr. 7. 19:05
 22/27 anonim ***** válasza:
68%

Csupa jóindulatból azt kívánod nekem, hogy bárcsak deformációkkal jöttem volna világra? Vagy annak jobban örülnél ha meghaltam volna? Milyen lelkű ember vagy? Ennyire aggódsz a gyerekekért, hogy embertársadnak ilyet kívánsz? Köpedelem ember lehetsz :)

Most a kis dühös ujjaiddal pötyögd be, hogy milyen hatással jár pl. a gyermekbénulás, vagy a torokgyík és apró, gonosz szemeddel böngészd át. Veled ellentétben én soha senkinek nem kívánok, hogy ezeket átélje. És innentől bármit írsz ne haragudj nem tudok válaszolni mert nem csak hogy hülyébb vagy mint a pattanás a valagadon, de gonosz is és azt már végképp nem veszi be a gyomrom.

2022. febr. 7. 19:12
 23/27 anonim ***** válasza:
25%
Ha ennyire megbízol az orvostudományban, akkor te mindent beveszel, amit adnak. Ne engem okolj ezért, hanem magadat. Én csak figyelmeztettelek, ez is baj? Mindezekre a betegségekre kiváló bakteriális gyógyszerek vannak, amelyeket csak azoknak kell bevenni, akik megbetegednek, és nem kell kockáztatni mindenkit az oltással. Egyébként ezek a betegségek oltás nélkül is eltűntek már: "A gyermekbénulás elleni oltás 2000 óta 9 ízben okozott járványt, mivel az oltásban használt élővírus mutálódott és vadvírussá változott" [link]
2022. febr. 7. 19:48
 24/27 anonim ***** válasza:
86%

“A szüleidnek is be kellett volna adni a Contergan gyógyszert, akkor nem visítoznál itt ennyire, okostojás!”

Ez nem figyelmeztetés ez rosszindulatú kívánság. Gonosz, emberi söpredék vagy, szokj hozzá!

2022. febr. 7. 20:07
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező sajnálom a sok kommentet, tudom, hogy nem szabadott volna leereszkednem egy ilyen baromarcú szintjére. Ne haragudj!
2022. febr. 7. 20:11
 26/27 anonim ***** válasza:
0%
Miért ne kellett volna bevennetek azt a gyógyszert? Nem értelek? Ti mindent bevesztek, akkor vegyétek be ezt is! Mi ebben a rosszindulat? Ez jóindulat!
2022. febr. 7. 20:22
 27/27 anonim ***** válasza:
93%

Nem olyan hatalmas ez a veszély, és néhány egyszerű módszerrel tovább csökkentheted.

Ne vidd tömegbe a babát. Ha van krónikusan köhögő családtag, ő most ne látogassa a kicsit, mert előfordulhat, hogy szamárköhögés kórokozója van a torkában, ami egy kiscsecsemőre nagyon veszélyes. Alacsony átoltottságú helyekről érkező emberekkel se nagyon találkozzatok, torokgyík is előfordul még itt-ott.

2022. febr. 8. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!