Hogy tudtok sokat táppénzen lenni a beteg gyermekkel?
Nem mondom, hogy rosszul keresünk, de nem is élünk palotában.
Most 3. hete beteg a gyerek és azóta táppénzen vagyok vele.
Sajnos nincs senki, aki tudna rá vigyázni, babysitter olyan árat kért, hogy inkább én maradtam itthon.
Ilyenkor ti hogy jöttök ki a hónapban? Tartalékhoz nyúltok? Vagy küldjem be az oviba, hiába náthás még?
És ha elfogy a táppénzes napom rá? :( Megbolondulok lassan!
Kb így, mint te. Ne küldd be náthásan.
A betegségek a téli hónapokban tarolnak jobban, meg a gyerek ahogy nő, erősödik az immunrendszere, szóval nem lesz mindig így. 3 hétig folyamatosan meg azért ritkán lesz beteg, nyugi.
(Én is épp a gyerekemmel vagyok táppénzen.)
Nyilván vannak akik anyagi oldalról nézve is felelős döntésnek tekintik a gyerekvállalást.
Mások meg simán kiíratják magukat a dokival, mert olyan korrupt a rendszer.
Mindenki ezzel kínlódik, akiknél nincs nyugdíjas nagyszülő és nem keres annyit, hogy farzsebből kifizessen egy bébiszittyót.
Nincs sok lehetőséged, otthon maradsz vele, ha beteg, akkor kevesebb fizud lesz, és a jóindulatú munkatársak fúrnak a hátad mögött, vagy beviszed betegen, akkor meg a szülők utálnak majd, plusz veszekedhetsz az óvodai dolgozókkal. Választhatsz. Mivel 1 db emberi lény vagy, ezért egyszerre két helyen nem lehetsz, így mindkét oldal azt gondolja, hogy lusta dög/ szar anya vagy.
Javíthat a helyzeten, ha apa is megy vele táppénzre, akkor annyit változik, hogy a munkahelyeden nem lusta dög leszel, hanem lusta dög és szar anya, aki nem gondoskodik a gyerekéről. Ezt csinálom harmadik éve, amióta elkezdte a bölcsit a gyerek, és 100%, hogy nem szülök mégegyszer. 😀
#6 van olyan munkahely, ahol a fizetés 50%-át leveszik ha táppénzre mész.
Átlagos keresetnél jó nagy szívás.
Mi lenne ha az anyák összefognanak és vigyáznanak egymás gyerekére?
Én pl.nem megyek vissza dolgozni 3eves korig és szívesen vigyáznék más gyerekére ha beteg.
Én nem kérném hogy a beteg gyerekekre vigyázzanak mert ithon vagyok , de a masera vigyáznék ha az én babámra is rabizhatnam pár órára a gyerekem. Vagy csak hogy közbe zavartalanul dolgozhassak ithon.
Ez egy példa, mondjuk én már segítettem másokon, a barátság nekem és lehet sokaknak fontos. Ig segítséget szerezhetnél
Gyerekemre-javitas
Bocs az elirasokert
Ez nekem is eszembe jutott de nem tudom h mennyire akarna valaki beteg gyerekre vigyázni, hogy megfertőzze a saját családját is 😕
(Nem értek a gyerek betegségekhez, csak 1 hónap múlva leszek anyuka.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!