Hogyan vészelte át a covidot a kisgyermeked?
Nálunk ez egész család elkapta, 14 hónapos totyogóm enyhe tüneteket mutat. Akinek ilyen korú a gyereke (vagy kicsit kisebb/nagyobb) és elkapta, hogyan viselte? Milyen tüneteket mutatott és mennyi idő alatt esett át rajta? Mivel kezeltétek?
(Nyilván én is a gyerekorvos utasításait követem, csak érdekel minden tapasztalat.)
Köszönöm!
Enyhe tünetekre miért teszteltettél?
Nálunk magas láz 1-2 napig és köhögés kb. 1 hétig. Az orvos szerencsére nem tesztelgette őket 2 hétig itthon tartott. A 3 éves visszaesett és újra köhögött, így őt megint kiírta 2 hétre az oviból.
Ennyi. Hogy Covid volt vagy sem, rejtély marad.😂
Szintén az "egész család" beteg lett.
A férjem enyhébben vészelte át, de ő is nagyon beteg volt.
Engem a mentő is bevitt, de hazaengedtek. 1 hónapig csak feküdtem, 10 napig voltam lázas. Hörgőszűkületem lett, asztmás lettem úgy, hogy nem dohányzom és egészséges voltam.
Na az 5 éves kislányunk, aki 3 éves koráig beteg volt, úgy rohangált mellettünk tünet nélkül, hogy minden nap hálát adtam érte.
Ha beteg lett volna, nem tudom, ki látta volna el....
Köszönöm a válaszokat!
#1 Apának van + tesztje, én pár nap múlva hoztam ugyanazokat a tüneteket, a pici meg most kezdi enyhén (hőemelkedés, nyűgösség, orrfolyás, étvágytalanság). Szóval a baba nincs tesztelve, de valószínűleg ugyanaz a baja, mint nekünk.
#2 Ez borzasztó, nagyon sajnálom, hogy téged így ledöntött a lábadról... olvasni is szörnyű. Ne haragudj a kérdésért, de oltás mellett okozott nálad ilyen durva tüneteket, vagy anélkül? Ez a hörgőszűkület nagyon nem vicc. :( Mi oltattunk, de csak remélem, hogy segít enyhén átvészelni.
2. vagyok. Nem vagyok beoltva, és valószínűleg nem is leszek. Annyira megtépázta a vérképem a Covid, annyira rossz volt a trombocitaszámom, hogy a kórházban hematológust akartak hozzám hívni.
Én ezért nem merem felvenni az oltást, mert félek a trombózistól.
Nálunk kisiskolások, de azért válaszolnék: egy évvel ezelőtt volt covidos a család. Két fiam levertséggel, étvágytalansággal, gyengeséggel, enyhe köhögéssel vészelte át, a harmadik pöttyös lett. Úgy jött elő, mint amikor bárányhimlős volt. Utána azt olvastam, hogy sok covidos gyerek lesz kiütéses, náluk ez is tünet lehet.
5-ös miatt offolnék: undorító az írásod. A gyerek elpatkolt? Normális vagy? Akár kamuzhatsz is, de sajnos tényleg halnak meg gyerekek betegségben (nemcsak covidban, hanem inkább másban). Szégyelld magad ezért a kifejezésért, meg ahogyan írtad.
#2 Köszönöm, teljesen értem a döntésedet.
#5 Valóban borzasztó a stílusod, még ha igaz is, amit írtál. Mindenesetre örülök, hogy a te gyerekeid átvészelték és nem "patkoltak el"... Kicsit nézz magadba.
#7 Köszi, remélem, nálunk se lesz komolyabb.
9!
Nekem a covid rontotta le. Mi vagy ki garantálja nekem azt, hogy oltás után nem lesz-e még rosszabb, esetleg nem kerülök rossz állapotba? Hisz ha megkapnám az oltást, a szervezetem ugyan úgy reagálna rá, mint a vírusra.. Ki tudja, mit váltana ki belőlem.
Így is van elég bajom a hormonrendszeremmel a Medroltól, amit a tüdőgyulladásomra kellett szednem... :(
Van egy 5 éves autista lányom, őt még fel kell nevelnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!