Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Valaki jártas laktózérzékenysé...

Valaki jártas laktózérzékenységben?

Figyelt kérdés

A 3éves kisfiam laktózérzékeny.

Minden egyes tejterméket le tudunk cserélni laktózmentesre?

Mert pl. Tejfölt nem láttam még soha mentes formában.

Akkor ott a vaj,azt sem nagyon láttam még, illetve a teavajat is nagyon szereti.

Igy mi is át szeretnénk állni a mentes tejekre. (fogyasztás, főzés, stb) Tudom hogy nem ez a legfontosabb, de ugyan olyan íze van mint a rendesnek?

Mi tejből mindig a 3,5 zsírtartalmút vettük.. Az 1,5 szinte víz.

A laktózmentesből is van választás?

Melyiket ajánlanátok konkrétan? Őszintén szólva ez nekem nagyon új, fogalmam sincs hogy hol és milyet vegyek belőle minden napos használatra. (nagyon sok tejterméket eszünk/iszunk)

Ez sem a legfontosabb, de azt hallodtam, hogy erre jár a kiemelt családi?! És még valami? Pl közgyógy?

Bocsi a sok kérdésért, de google nem a barátom..

Köszönöm szépen ha segítetek 🤗

2021. márc. 24. 10:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Mindenből létezik laktózmentes.

Főleg Aldi-Lidl tengelyen vásárolunk, van tejföl, joghurt, vaj, kakaós ital, túró rudi, trappista sajt meg persze tej is mentes formában.

2021. márc. 24. 10:38
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen, tej van asszem 2,8-as, és minden kicsit édesebb a megszokottnál, mert az enzim már elkezdi lebontani benne a cukrot.
2021. márc. 24. 10:38
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Van minden. Tej, tejföl, joghurt (ízesített is), kefír, sajt, ... Még felvágottak is vannak, amelyek ázok.

Mi főként a Mizo laktózmentes termékeit vesszük, sajtból a Pannoniát, rudiból pedig a Pöttyöst.🙂

2021. márc. 24. 10:42
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Sparban van laktózmentes mozArrella,tejföl,sőt kefír is. Vajkremek,joghurtos,túró rudi,tejszín,tej. Gyakorlatilag minden van,csak pénzed legyen.
2021. márc. 24. 11:01
 5/9 anonim ***** válasza:

Tájékozódj mert lakozmentesbol lényegében minden van.

Amikor én lettem az 2003ban semmi de semmi nem volt, még zabital is csak bio boltban 1200 ftert/l.

2021. márc. 24. 11:01
 6/9 anonim ***** válasza:
76%
Nekem kamasz fiam van már, évekkel ezelőtt mikor kiderült mitől görcsöl állandóan, mi is laktózmentes termékekre csereltunk mindent. Viszont ő inkabb a tablettát részesíti előnyben bevesz egyet es nem sokkal utána barmit megehet. Egy ido utan már nem is vettunk neki semmilyen mentes terméket, mert teljesen tünetmentes a tabletta mellet. Igaz suliban elore megkell neznie a menüt, hogy előtte legyen ideje bevenni a tablettát, de igy ugyanazt eheti amit a többiek es így őneki jobb. Már több éve így csinálja, a gasztros orvosa szerint semmilyen káros kovetkezmenye nincs ennek. Természetesen jarunk folyamatosan kontrollra a laktozerzekenysege nem valtozott még mindig hevesen reagal a laktozra, de teljesen jól elvan a tablettaval.
2021. márc. 24. 11:02
 7/9 anonim ***** válasza:
Csoki is pl Müller.
2021. márc. 24. 11:02
 8/9 anonim ***** válasza:

Van egyesületünk ott minden pénzügyi részre tudsz választ kapni :

Laktozerzekenyek.eu

2021. márc. 24. 11:08
 9/9 anonim ***** válasza:

Támogatás sajnos nem jár rá, csak a tejfehérje allergiára.

Felnőttként lehet majd adó kedvezményt igénybe venni, ennyi.

2021. márc. 24. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!