Hogyan viselkedjünk a szobatársakkal, ha kisgyerekkel kell befeküdni kórházba?
El kell tudni egymást viselni arra pár napra...
Egymás gyerekéhez nem nyúlhatnak a szülők, ha gond van, a nővéreknek kell szólni.
Nyilván, amíg kimegy anya mosdóba, a másik anyuka szóban nyugtathatja a másik gyerekét, de kb. ennyi.
Etetés, itatás, csendes pihenő, illetve, hogy éjszaka benn lehetsz-e a gyermekeddel, az kórház és osztályfüggő.
Egyéni házirendjük van, de a legtöbb kórház honlapján ez fenn is van.
De, most a vírus miatt, lehet, hogy még szigorúbbak a szabályok egyes osztályokon.
Hál'Istennek rég volt, mikor a másfél éves fiammal voltam kórházban.
A másik anyuka nagyon kedves volt, mindenben segítettünk egymásnak.
Hazaindulásunkkor a másik kisfiú egy kis játékot is adott a fiamnak. Évekig őrizgette.
Intelligens emberek ebben a helyzetben igen, segítik egymást.
Nem is hazamenetelre gondoltam.
De egyes kórházakban, van külön anyaszoba.
Tehát, nem a gyerek mellett alszol, hanem máshol vagy elhelyezve.
Van olyan is, hogy éjféltől reggeli vizit utánig, be sem mehetsz, kivéve szoptatós anyák, (de ebben is van kivétel, hogy pl. éjszakára csak lefejt tejet adhatsz le, te magad, nem léphetsz be az osztályra-de nálad ez nem játszik, mivel már nagyobb gyermeked van), vagy ha a nővérek nem bírnak a kicsivel.
Vannak csendes pihenő idők is, pl 13-15 h-ig, a szülőknek el kell hagyniuk az osztályt.
De, ha megírod, hogy melyik kórház házirendje érdekel, akkor biztosan pontosabb információkat kapsz.
Mert, mindenhol más.
#1 és #4-es voltam.
3 hónapot voltunk 3 különböző kórházban, ezek voltak a legfontosabb szabályok, amiket be kellett tartani.
Mielőbbi felépülést kívánok majd!
Krupp miatt kellett nekünk bent lenni. 4 nap volt és a szobából se lehetett kimenni.... :(
Covid miatt annyira korlátozva van a mozgás az épületekben, hogy a büfébe se lehetett kimenni, ami a folyosón volt. A mi esetünkben nem voltak a másik ágyon, de ha lettek volna, esélytelen hogy ne vegyüljön a társaság, elvégre össze vagytok zárva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!