Nem a lázmérő típusától függ, egyszerűen a végbélben kb. fél fokkal mindig melegebb van, mint a hónaljban.
2020. szept. 27. 22:33
5/9 anonim válasza:
4.5 éves a lányom. Ezerszer elmondta a gyerekorvos, de a kórházban is ez a vélemény, hogy NEM KELL levonni.
Állítólag régen ez volt a szokás, de ma már nem vonnak le 0.5 fokot.
Úgyhogy én ehhez tartom magam.
Bár nekünk nincsen szükségünk ilyesmire... Az én lányom 39.5nél kezdi a lázat. Akkor meg már régen mindegy az a 0.5 fok...
2020. szept. 28. 16:06
6/9 anonim válasza:
39.5-nél már baromi régen lázas a gyereked, akármit is higgy. És az a fél fok tényleg levonandó.
2020. okt. 3. 09:18
7/9 anonim válasza:
Ne haragudj, de az orvosoknak jobban hiszek.
2020. okt. 3. 12:39
8/9 anonim válasza:
Aha, és neked orvos mondta hogy még 39 foknál se lázas a lányod, csak 39.5 foknál. Értem... Ja ,nem. Ne nézz hülyének, a jelentéktelen fél fok meg a láz és az agykárosodás veszélyt is jelentheti. Ennyire mindegy az a fél fok. Gondolkozz el, miféle szakbarbárhoz viszed a lányod. A butábbak kedvért: 37-38 fok : hőemelkedés- 38 fok fölött (véletlenül sem 39) láz. A testen belül mért hőmérséklet MINDIG magasabb a külső valós hőmérsékletnél, éles határt adhat a csillapítandó, és nem csillapítandó magas testhő között. Csak ilyen apróság miatt számít.
2020. okt. 3. 14:55
9/9 anonim válasza:
Érdekes... A kórházban is ezt mondták, meg a gyermekorvos is.
Mindenki szakbarbár?
A 39.5 fokot arra értettem, hogy mindenképpen lázas, ő magad lázas fajta. Egyből felmegy neki 38.5 felé. Családi vonás. Úgyhogy nem kell gondolkodnom azon, hogy lázas-e. Neki egyből kell a Flamborin és a Nurofen. Vagy a hűtőfürdő. Arra is volt már példa 40.5 foknál (akkor hívtam a sürgősségit, ők ajánlották a fürdőt. Le is vitte).
Úgyhogy nyugi. Nem minden kórház és orvos ért ebben egyet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!