Milyen emésztőrendszeri fertőzés okoz hosszabb ideig (1-2 hét) tartó híg székletet bölcsis korú kicsiknél?
Figyelt kérdés
Múltkor egy hétnyi hasmenés után labor - negatív mindenre, utána még majd egy hétig maradt a hígabb széklet. Többféle probiotikumot, Enterolt, Smectát, Tasectant próbáltunk. Most megint hasmenés lett több, mint egy hete, most mindkét gyereknél. Én is elkaptam, nekem két napig tartott. Megint laboreredményre várunk. Nem értem, miért tartanak ilyen sokáig a hasmenések a kicsiknél, milyen kórokozó csinál ilyet?2020. márc. 1. 17:52
1/5 anonim válasza:
Salmonella, Campylobacter, Rotavírus és még rengeteg más
2/5 A kérdező kommentje:
De vajon mi magyarázza a negatív széklettenyésztés után is fennmaradó hasmenést? Ennyi idő míg helyreáll az emésztés?
2020. márc. 1. 18:13
3/5 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy mindenhol azt hallom és magamon azt is tapasztalom, hogy ezek pár nap alatt átmennek az emberen és kész. A kicsikkel még hetekig kínlódok a hasmenéssel.
2020. márc. 1. 18:14
4/5 anonim válasza:
Nem tudom mire tenyésztettek, általaban ezekre a bacikra szoktak, amik fertőzőek (Shigella, Yersinia, Campylobacter( legalábbis én az éelmiszeriparban dolgozom, ha vkinek hasmenése van, akkor ezeket nézik. De rotavirust szerintem csak antigén vizsgalattal tudnak kimutatni, azt lehet nem vizsgálták és az volt
5/5 anonim válasza:
Fentieken kívül lehet norovìrus is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!