Miért érdekes hol dolgozom?
Figyelt kérdés
4 évesem beteg, itthon vagyok vele. A háziorvosnál jeleztem, hogy én lennék vele táppénzen. A kérdés ekkor jött, hogy hol és mit dolgozom. Miért érdekes ez? Köszönöm2020. febr. 19. 02:59
1/22 anonim válasza:
Valószínűleg statisztikai adat
2/22 anonim válasza:
Tőlem a fogorvos kérdezte ugyanezt. Szimpla bunkó belemészés az ember magánéletébe.
4/22 anonim válasza:
A háziorvosnál ez vezetve van, elvégre ő adja a táppénzes papírt.
5/22 anonim válasza:
Tavaly januártól kötelezően fel kell tüntetni a munkakört a keresőképtelenségről szóló igazoláson, túl sokan csaltak.
Egyébként előtte is kellett (volna), de akkor csak a tp naplóba.
6/22 A kérdező kommentje:
Ezzel hogy lehet csalni?
Nem elég, hogy végignézed, ahogy a gyerek szenved, plusz még ezt azzal jutalmazzák, hogy a béredet jól megvágják.
Mintha választható lenne, főleg segítség nélkül
2020. febr. 19. 06:21
7/22 anonim válasza:
Gondolom úgy csalnak vele, hogy pl Katika eltöri a kisujjat és emiatt táppénzre megy. Ha Katika gepirono, akkor valóban, törött kisujjal munkaképtelen, ellenben ha egyetemi tanár, simán tud dolgozni.
8/22 anonim válasza:
Úgy lehet vele csalni, hogy a keresőképtelenséget jogviszonyonként kell elbírálni. Lehet, hogy te az egyik munkahelyedre nem tudsz bemenni, de a másikat otthonról végzed, gyerek mellett is megy. Eddig kért a dolgozó egy igazolást, lemásolta és leadta két helyen (az igényléshez elektronikusan kell beadni), pedig lehet, hogy az egyik munkakörben keresőképes. Most ezt végre rendezték. Több munkakör, több naplószám, több igazolás.
9/22 A kérdező kommentje:
Köszi. Mindenesetre bosszantó, hogy mindenkiből a rosszat neg a hátsó szándékot vélik felfedezni.
2020. febr. 19. 06:32
10/22 anonim válasza:
Mondjuk nem értem mi vele a problémád....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!