Bexsero oltás ki adatta be és ki nem? Miért
Sziasztok
Gondolkozunk rajta nagyon viszont elbizonytalanodtunk...
Első ok az hogy rengeteg barát ismerős lebeszélt, sőt az is akik megtehetik maguknak.
Sok rosszat hallani az oltásról. Nyilván azt se akarom hogy elkapja. :/ Csak így hogy az emberek 90%a lebeszélt nem tudjuk mit csináljunk
A másik ok pedig hogy nagyon drága...
Nem tudom most..
Beadattam, mert Mo.-on a Meningococcus B, és C típus fordul általában elő. Ezek közül is az esetek 70%-ban(!) a B típus fordul elő. A második helyen pedig a C áll. A többi pedig elenyésző.
Tehát hiába adatod be az ingyenes Neisvac-C-t; a legnagyobb eséllyel előforduló (és a legtöbb halálesetért is felelős) típus ellen nem lesz védett a gyermeked.
Nekem fontos volt, hogy egy ilyen kaliberű betegségtől megóvjam, hiszen van rá lehetőség.
Utána tudsz ennek olvasni, ha beírod a keresőbe: meningococcus B és C előfordulása.
A B elleni védőoltás előállítása költséges, és ez az egyetlen típus, amit egyetlen másikkal sem tudtak kombinálni. (A C-t igen; lsd.: Nimenrix)
Nem adattam be.
Mondjuk nem is akartam de a gyerekorvos is lebeszelt rola
A baranyhimlorol is halistennek.
Eleg a kotelezo oltas. Nem fogom pluszban terhelni a gyereket olyannal aminek nincs realis eselye.
Itt nem csak a 7-es a hulye....
Igen, beadattam mindket gyereknek!
Hogy miert? Mert ezzel meg tudom vedeni oket egy addig amig a veszelyes korosztalyba tartoznak.
Mi rosszat hallottal mar a bexserorol? Erdekel!
A 11-esnek igaza van, de még annyit tennék hozzá, hogy én úgy tudom, hogy a Bexsero az egyetlen ilyen készítmény a magyar piacon, és még nem bizonyított a hatása.
Én be akartam adatni a fiamnak (amíg volt pénzem rá), akkor hónapokig hiány volt belőle. Most már lehet kapni, de nem adatom be, pedig az én városomban is volt nemrég egy megbetegedés.
Jól átgondoltam, hiszek a védőoltásokban, mindet megkapta a gyerekem.
Magyarországon évente kb ötven ilyen betegséget diagnosztizálnak és tíz alatti a halálos, de ott olyanok az életkörülmények...
Ez csak marketing oltás, gondolj bele, ha valóban a társadalom túlélését szolgálná, beraknák a kötelezők közé, nem pedig kifizettetnék veled a 30 x ezeret.
Aki a gyerekének beadja, gondolom saját magának, párjának, anyjának, apjának, mamának, szomszédnak is beadatja, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!