Jól sejtem, hogy ez csak zsíros korpa lehet a fiam
fejbőrén?
Figyelt kérdés
3 éves. Hajmosás közben észrevettem, hogy a feje tetején sötétebb a fejbőre, nem olyan fehér mint oldalt. Aztán közelebbről megnéztem és azt láttam hogy felül sárgás-barnás lerakódások vannak a bőr felszínén és ha kaparom, lejön - bár nehezen. Egy nagyobb darabot sikerült ”lefejteni” és kihúzni a hajszálai közül (néhány jött vele...) - csatolom a képet.
Igen koszmó lehet. A lányomnak is volt annó kB. 3 évesen. Azt mondta a védőnőnk is amikor megemlítettem neki, h. télen a sapka miatt gyakoribb, nem szellőzik úgy a fejbőr, még izzad, az kedvez a koszmó kialakulásának. Én fürdés előtt jól bekentem olivaolajjal a koszmós területet, megfürdettem a gyereket, h. addig felpuhuljon a fejbőre, majd a végén sűrű fogú fésűvel jól átfésültem minden irányban. Aztán alaposan megmostam a haját. Nálunk ez jött be.
2019. dec. 31. 00:18
6/7 anonim válasza:
Babe koszmó elleni sampon jó rá. És kapargasd.
2019. dec. 31. 05:52
7/7 A kérdező kommentje:
Elkezdtük használni a Bebét és már a második fürdés után tisztább lett a feje. Viszont külön kellett venni sűrű egysoros fésűt, mert azzal hatékonyabb volt eltávolítani a puhult részeket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!