Hidronefrózisos magzatomnak milyen esélyei vannak?
22 hetes magzat, majdnem 12 cm mind a két oldalon a vesetágulata, ami így már a súlyosabb eset, azaz hidronefrózis.
Ha valakinek van hasonló tapasztalata, ismer valakit akinek ilyen volt, elmesélné mi lett a picivel?
2es vagyok.
Azt lehagytam, hogy még vissza is húzódhat neki. Az én kisfiamnak agykamra tágulata volt és a 36. héten húzódott vissza.
1 válaszoló: valóban elírtam, sajnos nem lehet módosítani. 1,2cm (12 mm)
2.válaszoló:írok privát üzenetet. Köszi a választ.
Barátnőm kisfiának vesetavulata volt és emellé még húgycső szukelete is..
Az nap lett megműtve, amikor született, azt hiszem valami zacskót helyeztek fel neki, nem szeretnék hulyeseget írni.
3 hónaposan újra műtötték, kivették azt a valamit, kis seb volt neki ott egy hónapig. Azóta minden oké. Teljesen egészséges, okos kisfiú. Már másfél éves. :)
Barátnőm mondta h voltak nehéz napok a műtét előtti héten, a műtét napja és utána is 1 hétig, mert ezalatt kórházban voltak.
Lányomnak csak 1.6mm volt a tágulat a bal vesében, meg a húgyvezetéken, ami a veséből jön (nem a húgycső!!). Ez picike a tiétekhez képest, de azóta először vesehomok, azóta pedig 2.5mm-es vesekő van a bal veséjében... Rettegek, hogy megindul neki, hogy begörcsöl... Egyszer be is vérzett neki, de a nephrológus a C vitaminra fogta, hogy attól vérzett a veséje... Persze..
Kívánok minden jót a picinek!
5 válaszolónak: koszonom, hogy megosztottad velem. Ez jo hir. Orulok, hogy az a kisfiu jol van! :) Mi is remenykedunk!
6nak: koszonom, hogy irtal. Remelem minel hamarabb megoldodik a veseko problematok!
Szeretném megírni a történet folytatását, hátha más kismamáknak támaszt nyújt majd. :)
(Jobb később, mint..)
Azóta kisfiam lassan három éves lesz. Egészséges, semmi baj a veséjével. Hála Istennek!
Jártunk fél évente, már csak évente kontroll vizsgálatra Máttyus István doktorhoz (aki a téma legnagyobb szakértője. Őt érdemes felkeresni prenatális tanácsadásért, a leletekkel.)
és azon kívül, hogy megállapítja egyre zsugorodik a tágulat, (már egészen minimális), semmi más teendőnk nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!