Tej allergia lenne?
Sziasztok
5 hetes baba.
Akinek tej allergiás (volt) a babája, azoknál milyen tünetek voltak?
Nálunk vannak jobb napok, de tegnap elég sok tejterméket ettem, mai tünetek:
Nem alszik reggel óta (talán most elaludt kendőben)
4x kaka
Vízszerű híg sárga darabos széklet
Hasfájás
Ordítás paradicsom piros fejjel
Naaaagy pukik (nehezen tudja kinyomni)
Jelenleg pár napja piros pöttyök arcon, mára már a testén is
Látszik h szenved, feszít, nyom, rémült a tekintete, lábait felhúzza kapálozik kezével, lábával.
Holnap hívom az orvost.
Szegényem... jobbulást neki. Mennyire szenvedhet és fájhat a pocakja.
Nem értem te is miért eszed más emlős anyatejét... aztán meg ha a babád nem tudja megemészteni ő szenved a te hlysged miatt. Gratula
2: arcán harmadik napja pöttyös, azóta 0-24ben melege van? 🤔
Lehet allergiás a tejre, hisz a tehéntej alkotóelemei átjutnak az én tejcimbe.
1: mert a nyuszi szőrös s nem borotválkozik azért ;)
Köszi nektek :)
Nálunk a tejfehérje-allergia egyik tünete az ekcéma volt. Az első hetekben csak pár pötty az arcán. Kevés volt a tejem, sok küzdelem után feladtam és 3 hónapos korában áttértünk HA tápszerre. Ekkor az egész feje (hajas fejbőr is) tiszta ekcémás lett. A doki felírta a Pregomint, de nem lett jobb, már a törzsén és a végtagjain is megjelent az ekcéma. Kivizsgálás és tejallergia valószínűsítése után féléves korában Neocate-re tértünk át, innentől egyértelmű javulás történt. Az ekcéma mellett savas hányás (nem bukás) és hasmenés is jellemző volt. Amíg szoptattam, fogyasztottam tejtermékeket, később derült ki, hogy én is érzékeny vagyok a laktózra és a tejfehérjére is.
Szerintem első körben hagyd el a tejet (mindent, amiben benne van bármilyen összetevője) és figyeld, van-e változás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!