Szoptaott kisbabátok volt beteg a szoptatás alatt? Torok gyulladás, fel éves kislányrol van szó! Csak az érdekel h a szoptatás alatt nem védve kellene legyen?
Dehogy védett. Nagy maszlag.
Az anyai immunválasz csak védelmet jelenthet. Feltételes mód.
Volt beteg igen, 5 hónaposan. A tápszeres meg nem.
A szoptatás nem von burkot a gyerek köré, attól még elkaphat ezt azt
Én gyerekem is volt beteg szoptatás alatt, annyi hogy az általános 2 hetes betegség olyan 5-6 napig tartott.
Azóta én adok neki külön c vitamin cseppet, és persze érdemes arra is figyelni hogy anyunak is megfelelö legyen a vitamin bevitele.
Attól védett, amitől te is, mint pl. bárányhimlő, ha te átestél rajta.
Az a vírus vagy baktérium, amivel a te szervezeted sem találkozott és te se vagy védett, nála is utat talál.
A torokfájást jellemzően vírusok okozzák, és gyorsan mutálódnak. Influenza dettó.
Nálunk is volt, hogy az egész családon átment egy fertőzés (torokfájás, hasmenés). Csak amíg a férjem 2 hétig nyomta az ágyat, lázasan, és enni is alig tudott, addig az anyatejes kisfiam 3 nap alatt letudta a torokgyulladást. (A két nagyobb gyermek és én kb. 6-8 nap alatt gyógyultunk ki teljesen.)
Onnan, hogy te elkapod, és elkezdi termelni az ellenanyagokat a szervezeted, ez bekerül a tejbe is.
Én azt csináltam, hogy mikor jött a nővére, hogy fáj a torka (ő volt az első a családban), igyekeztem előbb elkapni, mint a kicsi, így hamar letudtunk minden betegséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!