Hogy lehet élni járóka nélkül?
4 hónapos, jó a járóka, mert egy nagyobb térben biztonságosan tud mozogni, gyakorolni. Nem kell félnem, hogy honnét esik le, míg elfordulok.
A járóka (szerintem) a baba és a szülő érdeke is. Egy idő után úgyse tudod belerakni, mert ki fog belőle mászni, de akkor már nagyobb lesz és könnyebb lesz vele megértetni, hogy mit nem szabad.
Nálunk egyszerűen nem fér el. :)
Ha kell, akkor mehet a kiságyba. Nem ott alszik el úgyse, úgyhogy nem fog összekeverdni. :D
A lakást természetesen igyekszünk biztonságossá tenni, de hogy akadályozod meg, hogy pl. hanyatt essen? Ott állsz mögötte. Másképp sehogy.
Ha főzök, akkor kint van velem a konyhában, az etetőszékben. Ott maradhat egyedül is annyi időre, amíg teszek a kazánra, vagy kiugrok a postáshoz.
Nappaliban elvan a szőnyegen, figyelem, ahogy játszik. Van, hogy leborítja az összehajtott ruhákat, de ez ezzel jár.
Van olyan kis szekrény, ami most a falnak van fordítva, hogy ne tudja kinyitogatni. A hobbis cuccaim vannak benne: gyöngyök, lakkok, szalvéták, gyertya, csupa veszélyes dolog.
Ha kocsival megyünk, akkor első dolgom, hogy bekötöm az ülésbe. Amíg nyitom a kaput, elzárom a kutyát, kiállok, kapu vissza: képtelenség közben fogni őt is. Van, hogy nyafog, de hát attól még nem lett baja.
Egyébként szinte mindig ott van közvetlen mellettem. Pakol, játszik, beszélek hozzá, igyekszem lekötni. De ha esetleg hisztikézik, mert nem óhajt őfelsége az etetőszékben maradni, amíg nokedlit szaggatok, akkor így járt. Általában fél perc alatt rájön, hogy most felesleges, és abbahagyja. Arra figyelek, hogy egyszerre sokat ne legyen benne, mert megutálja. Főzés közben egyúttal kap tízórait is: vajas kifli, keksz, kisebb falatkák.
Nekünk nem volt járókánk. (és babahintánk sem)
Születésétől külön szobában, kiságyban aludt. Sosem zavarta össze, hogy betettem amíg kimentem a postáshoz, vagy vécére pl.
Amúgy meg hagytam a földön, had másszon. Nyilván mindig fél szemmel figyeltem rá. Amikor nem tudtam annyira figyelni, akkor azokat alvásidőben csináltam (pl fürdőtakarítás), vagy amikor otthon volt a férjem.
Amúgy igen, bababiztos volt a lakás, de a fiam is olyan "biztonsági játékos". Tehát pl sosem mászott bútorra, sosem evett virágföldet, sosem nyúlkált a konnektorban (de azért van benne vakdugó), elég nyugodt gyerek.
Már 5 éves, még mindig "nem veszélyes gyerek". Sosem volt nagyobb gond vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!