Elég nagy a szoba? Hogyan lehetne berendezni?
Első babucinkat várjuk.
A szobája nem túl nagy lenne, 10 nm2.
(2,5m x 4m.)
Elég egy gyereknek ekkora szoba?
Hogyan lehetne praktikusan berendezni?
A rövidebb oldalon, jobbról, teljesen a sarokban van az ajtó.
A vele szemközti falon van egy 1,5 m széles ablak, alatta radiátor.
A két hosszabb falon nincs semmi.
Szeretnék pelenkázós kiságyat, kisszekrényt, fotelt.
Később íróasztalt székkel.
Hogyan lehetne praktikussan és kényelmessen berendezni?
Nekem kicsit szűknek tűnik a tér.
Pedig az nem pici szoba, én 3x3 méteresben éltem 18 éves koromig. :D És volt benne emeletes (!) ágy, nagy kétajtós szekrény, polc, ruháskosár, íróasztal, számítógép, tv, éjjeliszekrény, szőnyeg, szobabicikli...
Igazából a pelenkázó, a kiságy, a kisszekrény bőven elfér az egyik fal mellett (az ajtótól távolabbi falnál) és még úgy is szabad marad a szoba nagyobb része. Az ablak mellé mind a két sarokba tehettek egy-egy fotelt, vagy az ajtó felőli hosszabb falhoz egy kis kanapét. Az sem baj, ha olyan típus, amin vészhelyzet esetén lehet aludni, hátha valakinek a gyerekszobában kell maradni a kicsivel valamiért.
A bababútorok helyére tenném később az íróasztalt, széket, polcot, stb. A kanapé helyére pedig majd a rendes méretű ágyat a gyereknek.
A szoba középső részét persze üresen hagynám, játszótérnek, ott lehetnek majd a szőnyegek, játékok, játékkosarak. stb.
A radiátor elé én nem tennék semmit, de gondolom ez egyértelmű.
Ha nagyobb lesz a gyerek, szerelnék fel polcokat is a falra, amennyi kacatot össze tudnak hordani, sosem árt a plusz hely. Ruhás szekrénynek pedig nem hagyományos magas szekrényt, hanem fiókos komódot választanék. Kevesebb helyet foglal, de egy kamasz ruhái bőven elférnek benne, és még a tetejére is tud majd pakolni.
Babaszekrényekben annyira nem vagyok jártas, de kb. hasonlót keresnék abból is.
De ha szeretnél lakberendezést gyakorolni, viccen kívül, töltsétek le a SIMS játékokat és építgesd benne a babaszobákat, elég jól visszaadja, hogy mi hogy férne el és hogy nem. :D
Ja, és mindig mindent mérjetek, milliméterre pontosan, mert ha csak 1 tized millivel hosszabb a szekrény, mint gondoltátok, akkor már nem fog beférni vagy lehúzzátok vele a vakolatot.
Nalunk 210×350 es a pici szobaja.nemreg fejeztuk be.
Szinten a ket rovid falon van az ajto es ablak.csak nekunk az ajto kozepen van.
Igy az ajto moge raktunk egy 120 szeles 2m magas szekrenyt,azon a falon van az agy is.
A masik falon egy lepcsos polcrendszer van.
Van 3 db polc a falon.az agy ala vettunk 4 tarolo dobozt,az rengeteg jatekot elnyel.
Most beraktuk az ablak ala a jarokajat,de csak a karacsonyi idoszakra.nem sokat jatszik a szobajaban.inkabb az eloszobaban,mi szobankban.pedig igazan szep,fius szobat alkottunk 🤣🤣
Halatlan kolok 😂😂
21 honapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!