Ez a rácsvédő így nem veszélyes?
Nekem a 60*120-as kiságyhoz úgy volt a rácsvédő, hogy 2db 120 centis és 2db 60 centis. Én direkt így akartam, nagyon praktikus volt, hogy úgy variáltam ahogy éppen kellett.
A mienk csak 20 cm magas volt, és légzésfigyelő is volt a kiságyban. Így nem tartom veszélyesnek.
Ha véletlen nem jól van felszerelve, akkor belegabalyodhat, megfojthatja. Ha nem a zsinór, maga a csapdábaesés fojtja meg, akkor pedig attól fulladhat meg, hogy az arcát belefúrja és nem jut elegendő friss oxigénhez. A bölcsőhalál okaiként a fejlett világ már túljutott azon, hogy "nemtudom" és a túlmelegedést elégtelen oxigén ellátást teszik első sorban felelőssé, ami fakadhat abból, hogy túl meleg van, telerakod a kiságyad szükségtelen dolgokkal, ami akadályozza a levegő áramlását és hason altatod.
Persze, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, de valóban nem véletlen tiltották be ezeket a dolgokat a világ sok más pontján. Nem hasraütés-szerűen teszik ezt, pedig én itt nagyon sokszor futottam már bele olyanban, hogy valaki, ha tehette volna agyonüt és leönt savval, amiért merem mondani, hogy a rácsvédő veszélyes és felesleges. A hason altatás dettó, pl.: Amerikában a gyerekorvosok szövetsége 1992 óta javasolja a háton altatást és mióta a szülők többségében megfogadják a tanácsot, a bölcsőhalál előfordulása 50%-al csökkent az addigihoz képest. Kb. 330 milliós országról beszélünk, elég nagy esetszámmal dolgoznak és jól látják a trendeket, hogy minek mi a következménye. De azért még mindig van, aki szerint ha valaki ezt fel meri hozni, az elmebeteg, mert ő is úgy altat és semmi baja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!