Babaszoba felnőttes bútorokkal?
Háromszobás panelben lakunk, van egy hálónk, egy nappalink és egy vendégszobánk, mindhárom bebútorozva. A vendégszobát alakítanánk át gyerekszobává, a gond viszont az, hogy a bútorok adottak. Újak, ezért csak macera lenne eladni és venni bababútort, amit csak pár évig használ. Ami most van az egy tizenévesnek már tökéletes.
Ami van benne: sötétbarna-bézs szekrény, könyvespolc, tévétartó-komplexum (tehát egyben van a bútor) és egy egyszemélyes ágy. Az ágy is maradna, mert lesz olyan éjszaka amikor a baba mellett kell aludni, vagy etetéshez is tökéletes. 8-10 éves kortól, vagy még korábbtól is aludhat majd benne.
Hogyan lehet babásabbá tenni a szobát úgy, hogy azért ne legyen törés a kinézetben? (Értem ezalatt azt, hogy a bútorban is a sötétbarna dominál, illetve az ágy színe is ez, tehát amolyan komolyabb hatású, nem tudom mennyire találna hozzá egy hercegnős tapéta - csak példaképpen)
Aki hasonló helyzetben volt: hogyan tette babásabbá a szobát?
Szerintem sokan vannak így ezzel, nálunk is felnőtt bútorok vannak, legtöbb fehér, hozzá barna kanapé. a kiságy is fehér, a bababoltban vett pelenkázó komod sem tette babássa, nagyként is fogja tudni használni.
A színekkel, a textilekkel tudsz hangulatot adni alapból egy szobának, most babás színeket vegyél. Lehet élénk is, nem kell babarózsaszín. Falra matrica, lámpák, falvédő, vagy bordűr tapétacsík, a párnák az ágyon, takaró, függöny.
Ezek ne felnőttesek legyenek, hanem színes bohém vidám hatást keltsenek.
Teljesen jó lesz. :)
A fiam szobájában is felnőtt bútorok vannak. Az ágy és a pelenkázó csak a mi kifejezetten gyerekbútor, de azok is snassz fenyő színűek. Én kifejezetten törekedtem rá, hogy ilyen bútorokat válogassunk össze(szekrény, polc...), így később is jó lesz.
Amitől mégis gyerekszoba kinézetű: Dekorgumiból csináltam állatokat, színes textillel bevont képkeretre. A takaró,amivel le van fedve az ágynemű, rajta pár plüss. Játéktartó színes ládák a polc alsó fakkjában. Régebben játszószőnyeg, zenélőforgó, most játék mindenhol. :)
A hercegnős tapéta alképzelhető, hogy nem passzolna a miliőhöz, de kisebb apróságok már igen. Egy színes szőnyeg, függöny, takaró stb. Lehet, hogy nem pont a rózsaszín(ha nagyon csajosat akarsz), az ami passzol a berendezéshez(Lila, padlizsán, korall..).
Remélem segítettem. :)
Nálunk is adott volt a szoba, konkrétan csak egy kiságy került bele. Külön pelenkázónk sincs, az egyik komód tetejére felcsaptam a szivacsot és kész.
Viszont sok lányos dekoráció van. Nameg a rengeteg játék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!