Kell, hogy a kiságy oldala leengedhető legyen?
Nekünk nem leengedhető hanem ifi ággyá alakítható.
Anyuméknál leengedhető van, azt úgy használom, hogy odateszem az ágyunk mellé és éjjel nem kell kikelnem az ágyból ha visszaadom a cumit. Sőt szopihoz is csak ki kellett emelni, megetettem és visszatettem.
Nekem ennyiben hasznos az is :) de itthon külön szobában van így nem sok értelmét láttam :)
A gyerektől és persze a szülőtől is függ, mikor "kell" leengedni az oldalát (vagy olyat is szoktak, hogy kiszednek pár rácsot) vagy másik ágyat kap (általában még leesésgátlósat).
Az enyémeknél ez 1-2 éves kor között következett be: Az egyik hirtelen sírni kezdett minden ágyba berakáskor, de amikor önállóan közlekedhetett, újra megszerette az ágyát és még legalább egy évig így használtuk. A másik eleve utált az ágyban aludni, de mióta leszedtük az oldalát, legalább néha magától is belemegy, igazából most kezd csak beleszokni. De van olyan gyerek, aki akár 3 éves koráig is bírja, hogy ki-be pakolásszák, vagy mert jobban rászoktatják vagy mert olyan, aki igényli ezt a rácsos biztonságot.
A leengedés nem azért kell hogy a baba ki tudjon jönni (arra a kivehető ágyrács szolgál)! Hanem azért jó, hogy ha már a legalsó szinten lesz a matrac, neked ne kelljen akkorát emelned.
Nekünk nem leengedhető, meg is érzi a derekam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!