Szerintetek lehet a gyerekszoba közvetlen utcafronton a földszinten?
Köszönöm a válaszodat. Valami olyasmi félelem van bennem, hogy mi van, ha részegek jönnek arra, és csak poénból betörik az ablakot (rácsot nem tehetünk fel, mert védett a homlokzat), illetve a betörésnél kevésbé aggaszt, hogy mit visznek el, sokkal inkább az, hogy mit csinálnak a gyerekkel, akit ott találnak a szobában..... az udvarra néző szoba azért is védettebb, mert hatalmas kertünk van, abból az irányból kevésbé valószínű ilyesmi.
Az erős lámpa meg rontja a gyerek szemét.... még üvegtéglás megoldásra gondoltam a szoba északi falára (csak oda lehetséges), de a férjem ellenzi, mert hőhidat képezne, és az amúgy is penészedésre hajlamos északi falra ez nem hiányzik. Patthelyzet szerintetek?
Közben rákerestem: ez nekem hangulatvilágításnak tűnik.....
NÁlunk a sötét szobát úgy kell elképzelni, hogy azért nem koromsötét, van teraszra (délre) néző normál méretű ablaka, csak mivel a terasz árnyékos, nem elég világos a szoba a tanuláshoz, olvasáshoz, tehát egy iskolás korú gyermeknek. A mesterséges fény téli időszakban persze máshol is elkerülhetetlen, de sajnálnám, ha télen-nyáron csak villanyfénynél tudna tanulni.
A dupla sorba rakott üvegtégla hőszigeteléséről vannak tapasztalatok esetleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!