Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Mi másra van még szükség?

Mi másra van még szükség?

Figyelt kérdés

babakocsi

autósülés (sokáig jó)

kiságy pelenkázóval

egy szekrény a baba ruháinak

matrac

pelenkázóba egy betét

matracra egy betét ami nem ázik át

4 lepedő

pelenkázóra 3 huzat

(arra is egy lap ami nem ázik át)

rácsvédő

2 vastag takaró

4 vékony

2 vastag hálózsák

2 vékonyabb

babakád

5 baba törölköző

vízi hőmérő

babafürdető organikus

pelus:

2 csomag újszülött

5 cs. 1-es méret 5 cs. 2-es méret

kb 5 doboz popsitörlő

5 db mosdató kendő

pelenkázótáska

pihenőszék

(későbbiekben esetleg babahinta)

egy felszerelés amiben benne van a baba fésű, körömcsipesz, kisolló, stb

2 lázmérő

hordozható ágy (pack and play/ kiságy és járóka is egyben)

hordozókendő

orrszívó-porszívó

popsikenőcs

ruhák:

3 db újszülött body

15 db 0-3 hós body

15 db 3-6 hós body

10 db rugi 0-3 hós

15 db rugi 3-6 hós

pizsinek 2x 5 db (0-3/3-6)

5 db nadrág vegyes méretből

5 sapka (vékony+ vastag)

5 pár zokni

2 pár kesztyű a karmolások ellen

2 kardigán

2 extra takaró a kocsiba és a babakocsihoz

télire 1 vagy 2 overál

nekem szoptatós melltartó 5 db

2 db cumisüveg (szoptatni tervezek, a cumisüveg csak vész esetére)

mellszívó és tejtároló

melltartóbetét

előke

ennyit sikerült összeszednem, hiányzik még valami? Előre is köszönöm!

2014. jún. 3. 22:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Homlokhőmérő teljesen felesleges a fülhőmérő mellé, kézzel is érzed, hogy érdemes-e mérni. Szerintem vegyél vissza inkább a többi mennyiségből és szerezz be egy légzésfigyelőt inkább, sokkal jobban alszik az ember tőle.

Nekünk a pelus és popsitörlő kuponozással kijön havi 8000 Ft-ból kb. (Libero), a kaja egyre több lesz majd, ahogy nő, de amíg baba és alig eszik addig pár ezer Ft a kaja, meg babavíz ha te főzöl. De mindig jön ezekre valami extra költség, pl. ha hasfájós arra a szerek elég drágák, meg ami még adódik. Sokan cumiellenesek, én is örültem volna, ha nélküle is elvagyunk, de van az a szint, hogy nem lehet nélküle bírni, ha hasfájós, vagy nem tud elaludni.

2014. jún. 4. 09:44
 12/13 anonim ***** válasza:

Szerintem a légzésfigyelő fontos, de én EÜ-s vagyok, szóval kicsit hazabeszélek, és valószínűleg a munkámból fakadóan nekem egyértelmű :)

Totál felesleges a homlokhőmérő, helyette vegyél egy flexibilis végű simát, mert sokszor a fülhőmérő is csal, olyankor pedig jobb a fenekébe megmérni, mert az a biztos!

Hogy mennyit fogsz költeni, az sok mindentől függ, ha csak szoptatsz, akkor átlag 10.000 körül lehet a pelenkára (ami lehet több, vagy kevesebb, márkától és akciótól függően).

2014. jún. 4. 10:54
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Légzésfigyelő nélkül nem lett volna egyetlen nyugodt éjszakám sem. Szóval szerintem az az egyik legfontosabb dolog. A lázmérőkről pedig az a véleményem, hogy vagy egy hagyományos, vagy egy digitális hőmérőt szerezz inkább be. Egy babánál a popsiban mért hőmérséklet a legmegbízhatóbb.

Én vettem egy drága, márkás fülhőmérőt, hát mit mondjak, pont semmit nem ér. Teljesen mást mér, mint egy normál hőmérő hónaljban.

A cumira én is azt mondtam, hogy az én gyerekemnek nem lesz. :) Aztán születése után a PIC-re került, ahol kapott egy cumit, amin megnyugodott. Úgy voltam vele, hogy ha én már nem vigasztalhatom, akkor legalább legyen cumija. Az már más kérdés, hogy 5 hónaposan egyik napról a másikra már nem kellett neki. :)

2014. jún. 4. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!