Miben alszik a baba, hogy néz ki nálatok a kiságy?
Egy baba ágyban szigorúan tilos plüssálatokat, párnát, takarót tartani.
A babát hálózsákban kell altatni, nem kell így betakarni, és semmi plüss.
Egyrészt a fulladás veszély miatt is tilos, másrészt a jó alváshoz szabad levegömozgásnak is kell lenni.
Nekem az elsö lányom "csendes" alvó volt, ahova letettem ott is kelt fel, de a második lányom az újszülötten képes volt annyit ficánkolni, hogy fél métert is képes volt arréb vánszorogni (persze nem tudatosan, de iszonyatosan mocorgot).
Pedig igaza van az első válaszolónak.
Párnát nem szabad használni 2 éves koráig, plüssöket tényleg nem szabad a kiságyba tenni, és valóban jobb megoldás a hálózsák, mint a takaró, mert nem tudja lerúgni magáról és a fejére sem tudja húzni.
Nekünk nem is hiányoztak a plüssjátékok a kiságyból. Újszülöttként még nem igazán érdekelte, és később is próbáltam direkt arra "szoktatni", hogy a kiságy alvásra való. Ha felébred, rögtön kiveszem, és napközben sem szoktam oda szeparálni, főleg nem használnám soha büntihelyként, ahogyan egyesek, csak alváskor tartózkodik az ágyában, így nem kellenek oda játékok.
Válaszolva a kérdésre: a kiságy oldalán van rácsvédő a kiságyban 1 db alvós állat, és 1-2 cumi (azért kell több, hogy ha esetleg elkeverné az egyiket, akkor félálomban gyorsan találhasson másikat, mielőtt teljesen felébredne). Régebben amíg bukós volt a feje alatt volt egy textilpelus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!