Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Miért olyan divatos ez? Jó...

Miért olyan divatos ez? Jó hatással van ez a gyerekekre?

Figyelt kérdés

Azt látom, hogy mostanában az a divat, hogy egy babának az egész szobája, a játékai, és a ruhái is bézs, vagy fehér vagy szürke színűek. A legtöbb esetben letisztultak, és minta nélküliek. De nem úgyhogy csak egy-két pulcsi, vagy póló ilyen, hanem minden.

(beszúrok egy pár képet hogy érthető legyen hogy mire gondolok)

[link]

[link]

[link]

Általában azoknak a szülőknek akik így nevelik a gyereküket, az egész háza úgy néz ki mint egy pinterest board. Semmi szín, semmi játékosság. Csak unalmas és egyhangú bézs. Illetve a gyereket is ilyen ruhákba öltöztetik, és az összes játékuk így néz ki. Az tény hogy esztétikailag nem néz ki rosszul, max egy picit unalmas, de nem hiszem hogy ez jó hatással van a gyerekekre.

Az internet népe (legalábbis a legtöbb ember) ezt nem nézi jó szemmel, és "sad beige mum" - oknak hívják az ilyen anyukákat.

Ti mit gondoltok? Jó ez ha egy gyerek így nő fel? Aki így nevel gyereket, az miért így csinálja? Aki nem, az miért nem? Mik a tapasztalataitok? És mi a véleményetek erről?

2024. máj. 21. 21:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
90%
Van akinek ez tetszik...van akinek az....mi baja lenne mégis Jézus .....így is elég sok inger éri a mai babákat, sokkal több, mint régen. Nem lesz semmi baja , hogy nem mindenféle színű a szobája. 9# gyerekszoba oké, de nem babaszoba...a babaszoba olyan lesz ami anyának (és apának) tetszik. Lépjetek túl rajta.
2024. máj. 21. 22:48
 12/22 anonim ***** válasza:
31%

11!

Hát nálunk eleve egy vidám szoba készült el,vidám szőnyeggel,bútorokkal,amik felkelthetik egy baba/gyerek érdeklődését, és jól érzi magát benne. Ne adj Isten,még játszik is.

2024. máj. 21. 23:03
 13/22 anonim ***** válasza:
89%

Az en lakasom is ilyen letisztult, nekem ez tetszik, es nincs instagramom :)

Hidd el, a gyereket total nem erdekli, neki teljesen mindegy, hogy csilicsale, vagy letisztult, semmi hatasa nincsen semmire. Sot, lehet a hatezer szin meg figura epp felizgatja az idegrendszeret, mikozben a letisztult kremszinure meg mar reg lenyugodott volna.

2024. máj. 21. 23:11
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Nálam meg sok a fekete és?

Kit érdekel ki mit mond.

2024. máj. 21. 23:44
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekeket így is sok inger éri. Nem lesz bajuk, ha egyszerűbb a szoba. Attól még kaphatnak koruknak megfelelő képes könyvet, mesekockát, 1-1 plüsst, bőven elég. Majd ha nagyobbak lesznek elmondják milyen szobát és milyen kiegészítőket szeretnének.
2024. máj. 22. 06:25
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem evvel semmi baj nincs. Egy csecsemőnek nem lesz attól jó, ha körülötte minden színes, inkább a kontraszt a lényeg. Nálunk a pici egy szobában volt velünk, nem volt semmi színkavalkád. Ha meg nagyobb lesz, már ő ki tudja választani, milyen legyen a szobája. De amíg pici, teljesen mindegy neki.
2024. máj. 22. 06:51
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is bézs a szoba, sok bézs ruhája van a gyereknek. Ennek ellenére sosem hallottam ezt a kifejezést, instám sincs.

Nálunk az ok, én fekete mániás vagyok. Nem azért, mert góth, vagy rocker, vagy bármi ilyen vonalat képviselek, hanem mert ebben érzem jól magam.

A gyereket nem szeretném feketébe öltöztetni,de a habosbabos babakék meg a babarózsaszín kiakaszt. Így én ezt az árnyalatot választottam, mert tetszik, gyereknek is jóláll, férjem is szereti.

Nálunk kb ennyi a magyarázat.

Ja és a gyerekeim ebben a színvilágban is elvannak, szeretik, boldogok.

2024. máj. 22. 07:25
 18/22 anonim ***** válasza:
89%

Nálam hófehér mindenhol a fal, a babaszobaba is. Annyi hogy a falon van virágos fali matrica de annak is pasztell színe van. A letisztultsagot szeretem, tiszta érzetet ad. Azért választottam ezt. Az meg H valakinek nem tetszik kit érdekel.

Egyik ismerősömnel lila a fal a mennyezet feketere van festve..

2024. máj. 22. 08:46
 19/22 anonim ***** válasza:

Lehet a bézs a semlegességet szimbolizálja. Ebben a PC világban már nem illik "ráhúzni" a babára, hogy fiú vagy lány.😅 A Zara kislány babaruhàkhoz mindig feltöltenek direkt fiús ruhákat is.

Komolyra fordítva a szót, szerintem egy letisztult divat, amit követnek. A 2. és a 3. kép nekem amúgy tetszik is, csak nem babának, nekik túl komoly. Én a csilivili papagáj szobákat sem preferálom, a rikító dolgokat meg utálom. Nálunk sok minden pasztell színű. A lányok szobája halvány szürke-halvány rózsaszín. Fiókba eldugós játékok + a játékszőnyeg, járóka színes és mintás, mert szerintem jót tesz a fejlődésének, bárki bármit mond... A ruháik többnyire tipikus csajosak, de kevés mintával. Imádom öltöztetni őket. (Majdnem 4 éves a nagyobb és 12 hetes a kisebb.) A fő szabályom, hogy mintás alsóhoz mintás felsőt nem adok rájuk, mert az túl sok + a hajbavalónak mindig passzolni kell a szetthez. Ebbe a bézs dolgok max kiegészítőkkel férnének bele.

2024. máj. 25. 04:37
 20/22 anonim ***** válasza:

Én is észrevettem, hogy sokan túl nagy hangsúlyt fektetnek erre a szürke-bézs mániára, amolyan “tökéletes insta kép” meg “pinterest otthon”. Nekem kicsit mű.

Viszont ruhában én is ezeket preferálom. Sőt, adok feketét is a gyerekre, mert jól áll neki.

Szeretem az egyszerű, de jól kombinálható dolgokat, az alapdarabokat.

Személy szerint engem jobban elborzaszt az, amikor apró munkagépes citromsárga nadrág, piros totál színes mintás ninjagos póló van a gyereken… pókemberes cipővel. Na nekem ez a katasztrófa.

Szerintem totál ízléstelen.

Természetesen az enyémeknek is van marveles pólója, mert szeretik és ráadom egy farmerral, ahogy a kislányom is felhúzza a szívecskés pólót leggingsel.

2024. máj. 31. 18:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!