Szerintetek a fonott rácsvédő tényleg veszélyes lehet?
Figyelt kérdés
Őszintén szólva ilyesmi nekem eszembe sem jutott, hogy ha belefúrja a fejét az neccesebb, én azért találtam jobbnak, mert puhább és úgy tűnt, jobban véd, mint ezek a lapszerű védők. + Ennyi erővel bármi, ami kisgyba kerül, alvó plüssjáték, nyunóka, stb. fulladásveszélyes lehet, csak szerintem túlparázás ez, vagy tényleg veszélyes?
2023. aug. 7. 09:18
1/10 anonim válasza:
Szerintem nem veszélyes. A kötözös alá befurta a fejét. De egyébként attól sem fullad meg, csak paraztatnak.
2023. aug. 7. 09:22
2/10 anonim válasza:
"Ennyi erővel bármi, ami kisgyba kerül, alvó plüssjáték, nyunóka, stb. fulladásveszélyes lehet"
Pontosan ezért nem javasolnak semmit a kiságyba, ezeket sem.
Nekem a kisfiam 1 naposan a kórházban azt az alátétet, amit a kórházi fekhelyében raktak a feje alá, úgy felgyűrte, hogy az arcán volt, éppen küzdött alatta. Majdnem szívrohamot kaptam. Ugyanez ment itthon az alá tett pelenkával. Ezért inkább naponta cseréltem a bukott lepedőt (alatta úgyis volt matrcvédő).
2023. aug. 7. 09:45
3/10 anonim válasza:
Attól, hogy valami rajta van a fején és éppen küzd alatta, nem fullad meg, csak nem tudja levenni a fejéről, mert kicsi. Amúgy valóban nem kell a kiágyat minden xarral telerakni, főleg, hogy nem is érdekli a plüss. Én a racsvedot tettem be és a a feje alá textilpelust, azt be lehet tűrni, de ha a fejére húzná akkor se történne semmi egy jól szellőző textil-től.
2023. aug. 7. 10:18
4/10 anonim válasza:
Semmire nincs egy újszülöttnek szüksége a kiságyban. Se rácsvédő, se párna, se nyunyóka, se takaró.
Lepedő és hálózsák. Ennyi, ami kell, a többit csak azért találták ki, hogy minél több mindent el lehessen adni az újdonsült szülőknek, lehetőleg minél drágábban.
2023. aug. 7. 10:20
5/10 anonim válasza:
Szerintem azért nem szerencsés, mert túl sok helyet foglal... Tehát kb olyan, mintha babafészekben altatnád.
Plüsst, nyunyókát, textilpelenkát, plédet, stb. alapból nem rakunk a kiságyba, mert fulladásveszélyes.
Egy jól rögzített rácsvédő szerintem nem okoz gondot. De ezért van a légzésfigyelő, hogy riasszon, ha bármi gond lenne és a szülő még időben tudjon cselekedni.
Persze nem kell kísérteni a sorsot! Ha lehet, semmit ne tegyünk a kiságyba, amit magára húzhat!
2023. aug. 7. 10:27
6/10 anonim válasza:
Igen, szerintem az. Megnéztem pár fotót anno, hogy néznek ki az ágyneműbe fulladt gyerekek (erről vannak szakcikkek), hát a fonott rácsvédő simán hozza azt a formát. Belefordul és nem tud kijönni belőle. A saját gyerekemet is találtam anno még a sima rácsvédőbe belefordulva, mielőtt a felesleges veszélyforrásnak minősítettem.
Soha semmi nincs azóta a gyerekek közelében.
2023. aug. 7. 10:32
7/10 anonim válasza:
Az enyém 14 hónaposan is pörög még az ágyban alvás közben, próbáltam leszoktatni a rácsvédőről, de úgy csapkodja bele a fejét a rácsba, hogy semmit nem aludnánk úgy. Próbáltam. Úgyhogy lehet, hogy van valamennyi kockázata, de én vállalom, mert máshogy nem megy. Nyilván ha tudnám előre, hogy emiatt fog megfulladni a gyerekem, akkor azt mondanám, hogy inkább csapkodja a fejét, de így...
2023. aug. 7. 11:10
8/10 anonim válasza:
Azt ajánlják semmi ne legyen a kiságyban és hálózsákban aludjon a baba takaró helyett, feszes lepedőn. Nálunk ez addig ígyis volt még el nem kezdtek mászni, pörögni-forogni álmukban. Akkor kaptak rácsvédőt, de csak ezt a laposat, annyit amennyira alvás közben odakoppan a buksi simán tompít.
2023. aug. 7. 11:19
9/10 anonim válasza:
Mind az. A fonott is.
2023. aug. 7. 11:22
10/10 anonim válasza:
Nekem is azt mondták, hogy semmit se tegyek a kiságyba mert veszélyes lehet.. én megfogadtam. És csak akkor tettünk be (lapszerű rácsvédőt) mikor már akkorákat forgolódott álmában a kisfiam, hogy a nappaliba is lehetett hallani ahogy hozzávetődik a rácshoz😃 de addig semmit. Szerintem nem ér annyir az egész hogy azon kelljen parázni hogy megfullad
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!