Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Melyik Ikea játéktárolót...

Melyik Ikea játéktárolót ajánlanátok az alábbiak közül, melyik jobb vagy rosszabb és miért?

Figyelt kérdés

Trofast vs. Kallax:

[link]

Trofast:

[link]

Kallax:

[link]

Meg van még ilyen Eket is, ennek van háta is, kosarakat is lehete beletenni.

[link]

Nekem mindkettő tetszik, de a Trofast vödörjei szerintem nem valami dekoratívak, legalábbis ilyet eddig csak spajzban láttam eldugva, kicsit olcsó hatást kelt egy szép szobában, de lehet hogy jobb vagy hasznosabb, mint a kosarasok. Nem tudom, ezért is kérdezem meg ezen az oldalon.

2021. júl. 19. 10:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mi a cél. Ha elsősorban játéktárolóként kell jól működnie amíg kicsi a gyerek akkor a Trofast a legpraktikusabb. Kivehető és elég tartós dobozai vannak különböző méretekben, amik nagyon praktikusak az apró játékok csoportosítására és könnyű velük rendet tartani. Egy mozdulattal ki lehet tenni a földre például az összes építőkockát, aztán játék végén vissza lehet pakolni és visszatenni a szekrénybe. A műanyag könnyen tisztítható, kis matricákkal könnyen felcímkézhető melyikben mi van, a gyerek is könnyen át tudja rendezni, és zárt állapotában nem szállja a por mint a polcon tárolt holmikat. Rendezettebb hatást is kelt mert hiába rusnya, legalább zárt fiókokból áll. Az a Kallax polc nagyon esztétikusan van elrendezve a reklámfotón de a gyerek nem három kerámiakaktuszt fog a polcon tartani hanem egy kupac mindenféle játékot.

Viszont ennek hátránya hogy max 10 évig működik ebben a funkcióban, utána egyre kevesebb klasszikus játéka és egyre több könyve, elektronikus eszköze, írószere, dekorációja lesz amihez nem igazán alkalmas, és egy kamasz már jó eséllyel gyerekesnek/csúnyának fogja tartani és újat szeretne, a régitől meg meg kell szabadulni. Ha ezt szeretnéd elkerülni akkor jobb választás a Kallax, ami sokkal rugalmasabb hosszú távon. Egyelőre nem polcokkal/fiókokkal javaslom hanem kivehető gyerekbarát dobozokkal, aztán ahogy felnő lehet hozzá utólag venni fiókokat, ajtókat, polcosztókat a gyerek igénye szerint.

2021. júl. 19. 12:10
 2/3 anonim ***** válasza:

Kallax hosszú távon sokoldalúbb, ahogy az első is írja.Ha szeretnéd, abba is lehet vidám mintás, állatfigurás, stb. dobozokat venni, amit később le lehet cserélni.

Egyetlen hátrány, hogy ha a saját dobozait veszed bele, ami teljesen kitölti a kockát, akkor a gyerek nem lát bele. Ez tapasztalatom szerint mondjuk 3-4 éves kor fölött már nem probléma, akkor már tudta, milyen játékai vannak, és mi-hol van. Majdnem 2 évesemnek még ami a dobozban van, az olyan, mintha nem lenne :D Lehet mondjuk átlátszóbb és kisebb dobozokat is venni, de én így sem érzem tragédiának.

2021. júl. 19. 14:19
 3/3 A kérdező kommentje:

Nekem is jobban tetszik a Kallax és én kosarakat néztem hozzá, habár 8-9ezerért amit árultak máshol állatmintásak azért túlzóak, mert ha összeadjuk a dobozok árát is akkor már igen drága szekrény lesz belőle.

Nekem még az tetszik amit a külföldi oldalakon láttam, hogy le van fedve olyannal mint az ülőke, különböző színű, mintájú anyaggal borítva és párnák is vannak rajta. Mi lehet az?

2021. júl. 19. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!