Melyik Ikea játéktárolót ajánlanátok az alábbiak közül, melyik jobb vagy rosszabb és miért?
Trofast vs. Kallax:
Trofast:
Kallax:
Meg van még ilyen Eket is, ennek van háta is, kosarakat is lehete beletenni.
Nekem mindkettő tetszik, de a Trofast vödörjei szerintem nem valami dekoratívak, legalábbis ilyet eddig csak spajzban láttam eldugva, kicsit olcsó hatást kelt egy szép szobában, de lehet hogy jobb vagy hasznosabb, mint a kosarasok. Nem tudom, ezért is kérdezem meg ezen az oldalon.
Attól függ mi a cél. Ha elsősorban játéktárolóként kell jól működnie amíg kicsi a gyerek akkor a Trofast a legpraktikusabb. Kivehető és elég tartós dobozai vannak különböző méretekben, amik nagyon praktikusak az apró játékok csoportosítására és könnyű velük rendet tartani. Egy mozdulattal ki lehet tenni a földre például az összes építőkockát, aztán játék végén vissza lehet pakolni és visszatenni a szekrénybe. A műanyag könnyen tisztítható, kis matricákkal könnyen felcímkézhető melyikben mi van, a gyerek is könnyen át tudja rendezni, és zárt állapotában nem szállja a por mint a polcon tárolt holmikat. Rendezettebb hatást is kelt mert hiába rusnya, legalább zárt fiókokból áll. Az a Kallax polc nagyon esztétikusan van elrendezve a reklámfotón de a gyerek nem három kerámiakaktuszt fog a polcon tartani hanem egy kupac mindenféle játékot.
Viszont ennek hátránya hogy max 10 évig működik ebben a funkcióban, utána egyre kevesebb klasszikus játéka és egyre több könyve, elektronikus eszköze, írószere, dekorációja lesz amihez nem igazán alkalmas, és egy kamasz már jó eséllyel gyerekesnek/csúnyának fogja tartani és újat szeretne, a régitől meg meg kell szabadulni. Ha ezt szeretnéd elkerülni akkor jobb választás a Kallax, ami sokkal rugalmasabb hosszú távon. Egyelőre nem polcokkal/fiókokkal javaslom hanem kivehető gyerekbarát dobozokkal, aztán ahogy felnő lehet hozzá utólag venni fiókokat, ajtókat, polcosztókat a gyerek igénye szerint.
Kallax hosszú távon sokoldalúbb, ahogy az első is írja.Ha szeretnéd, abba is lehet vidám mintás, állatfigurás, stb. dobozokat venni, amit később le lehet cserélni.
Egyetlen hátrány, hogy ha a saját dobozait veszed bele, ami teljesen kitölti a kockát, akkor a gyerek nem lát bele. Ez tapasztalatom szerint mondjuk 3-4 éves kor fölött már nem probléma, akkor már tudta, milyen játékai vannak, és mi-hol van. Majdnem 2 évesemnek még ami a dobozban van, az olyan, mintha nem lenne :D Lehet mondjuk átlátszóbb és kisebb dobozokat is venni, de én így sem érzem tragédiának.
Nekem is jobban tetszik a Kallax és én kosarakat néztem hozzá, habár 8-9ezerért amit árultak máshol állatmintásak azért túlzóak, mert ha összeadjuk a dobozok árát is akkor már igen drága szekrény lesz belőle.
Nekem még az tetszik amit a külföldi oldalakon láttam, hogy le van fedve olyannal mint az ülőke, különböző színű, mintájú anyaggal borítva és párnák is vannak rajta. Mi lehet az?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!