Babaszoba berendezés ötletek? Ki hogyan álmodta meg, és rendezte be a baba szobáját?
Arra lennék kíváncsi, hogy ki mit vásárolt és hogyan rendezte be a baba szobát. (sima kiságy, vagy kombi, díszítés, stb. Stb. minden érdekel.)
Szívesen olvasok hosszabb válaszokat, történeteket is.
A praktikusság volt a fő szempont. Kicsi a szobája, úgyhogy semmi extra dolog nincs benne. Egy 3 részes szekrény nagy polcokkal, 2 fiókkal, kisebb akasztós résszel, 4 fiókos komód, kiságy, külön pelenkázókomód (amit apa csinált), kisasztal, egy 5 osztatú polc a falon és 2 beépített boltíves polc, és egy kis kuka a pisis pelusnak. A díszítés állatos falmatricák, illetve foszforeszkáló csillagok a plafonon (a fal bézs színű), a pelenkázó felett függődísz (ami nagyon jó szolgálatot tett mert mindig elterelte a gyerek figyelmét és hagyta magát öltöztetni-pelenkázni). A falon vannak még családi fotók, illetve a fiam kéz- és láblenyomata is díszíti. A kiságy helyét már ifjúsági leesésgátlós ágy vette át (2 és fél éves a fiam), a pelenkázót viszont még használjuk és nagyon szeretem, öltöztetni is azon a legjobb továbbra is. Illetve most már egy bili is a berendezés része. :)
Mindent használtan vettünk de teljesen jó állapotban.
A játéktartók a nappaliban vannak, illetve az ágya tele van plüssökkel meg párnákkal mert azokat imádja.
Nekünk a Montessori-módszerből ihletődve a letisztultság volt a fontos. Mivel úgyis sok-sok színes játék, mesekönyv fogja benépesíteni a szobát, így magát a berendezést minél egyszerűbbre szerettük volna a zsúfoltság érzés elkerülése érdekében. A falak halvány szürkés bézs színűek, a kiságy, pelenkázó, könyvszekrény és polc törtfehérek. A függöny földig érő fehér kis csipkével az alján, a lányos vonalat pedig csak a szőnyeg és díszfüggöny adja. A díszfüggöny leheletvékony pasztellrózsaszín, a szőnyeg pasztellrózsaszín-szürke mintás.
Nekem mindig is hatalmas álmom volt (igazából ez volt az egyetlen, amihez ragaszkodtam, szerencsére a férjemnek is tetszik) az amerikai stílusú hatalmas babaágy, aminek a háttámlája magasabb.
Ilyesmi (nekünk ehhez nagyon hasonló van csak nem ez a márka):
Az ágyneműk is pasztellszínűek. Ágy fölötti forgónk nincs, nem is szerettem volna. A falakat négy darab fára festett állatkás kép díszíti, amiket én csináltam, illetve a bekeretezett hímzésem amit a terhességem alatt hímeztem neki.
Van egy falipolc is, annak a tetején egy futónövény van ami lecsüng, illetve egy ismerős által festett kép.
Az egész szoba légies, könnyed, szellős, átlátható, tiszta és világos. Imádom. Sikerült megteremteni azt a hangulatot, amit elképzeltem. Már 8 hónapos, sorakoznak a színes mesekönyvek, játékok a polcokon, úgyhogy a kisbabás pasztell báj jellegét már elvesztette, de pont így terveztük :)
Szia! Mi egy tetőtéri gyerekszobát rendeztünk be. 15 nm. Egy tetőtéri ablak és egy rendes. A plafon az egyik oldalt ferde a ház adottságaiból adódóan. Halvány pasztell sárga és fehér volt a fal, egyik oldalt csíkos tapéta ( az egyik kisebb fal, hogy ne legyen sok).
A szobában volt egy klups kiságy külön pelenkazo egy nagy tört fehér bőr szoptató fotel, egy nagyobb komód egy polc a pelenkazo mellett a falon és egy a szoptatós fotel mellett. Ezen kívül a kamerás bebiőr egy két plüss egy szőnyeg és egy kis párna volt ( dísznek a fotelba) a fotel elé egy ilyen szőrös pihe puha szőnyeg jó volt így ücsörögni amíg szoptattam. Mi tégla ig minden t újat csinál tartunk új parketta új festés az amúgy sem régi 5 éve épült házban hogy minden tiszta és friss legyen. Én a letisztult finom minőségi dolgokat szeretem a kevesebb több de kinek mi tetszik ez tipikusan arról szól mindenki hagy élvezze ki ezt az időszakot, hiszen olyan szép és sajnos rövid :)
Nálunk mèg nincs külön szoba sajnos. A hálószobánk 25 nm, amíg kicsi nem tervezünk nagy alakítást. A szekrényünkben csináltam helyet a babaruháknak, van egy fiókos szekrény; azt is kiürítettem a babacuccoknak. Vettünk egy sima ikeás rácsos ágyat a nappaliba, a hálóba pedig egyenlőre egy bölcső lesz, ami gurítható ide-oda
Külön pelenkázót nem veszünk, kiságyra tehető lesz.
Úgyhogy nagyjából a bölcső,kiságy az ami direkt bababútor.
Dekornak a kiságy fölötti polcra plüssöket tettem, a fal pedig világos szürke, a babatextilek menta-szürkék. A könyvespolc alsó részére vettem tárolókat a játékoknak, a gyerekkönyvek szintén oda kerülnek. A szőnyeg szintén pasztelos, szürke csillagmintás mindkét szobában.
Adamo hintát szeretnék még és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!