Mibe öltöztetitek a 7 hónapos babát éjszakára 23-25 fokban?
Vékony rugdalozo body nélkül, vékony halozsak.
Vagy hosszú ujjú bidy és vékony halotzsak.
Nalunk csak 22 fok van jelenleg ejszaka futes nelkul es rovid ujju body-t es egy pizsamanadragot adok a 6 honapos babara. De hidegebbhez van szokva, amig futeni kellett, addig is 18-20 fok volt ejjel, szoval most melege van.
Tehat kerdes az, hogy mit szokott meg a gyereked.
Én kb 6 hós kora óta pizsama szerű rugdalózóban altatom.
A hálózsákot nem tűrte meg magán, a zoknit pedig mindig leszenvedte a lábáról, így azóta ez a legpraktikusabb nekünk. Most 15 hós.
A hosszú body+ harisnya sem rossz ötlet, de azt inkább nappalra adom, mivel a harisnyáknak gumis a dereka, szerintem nem lenne kényelmes este. Én sem érzem jól magam alvás közben gumis derekú nadrágban.
18-fok az idealis ejjel, max.20, bolcsohalal legnagyobb kockazata az ejjeli tulmelegedes.
Ha 25 fok lenne ejjel egy bodyt adnek ra.
"Es meg vmi: SOHA nincs ilyen meleg a szobajaban, csak 21fok korul."
Irigykedem. :D
Télen nálunk sincs, de most már csak klímával tarthatnám lentebb a hőmérsékletet. 24 fokban viszont nem fogok klímázni, sokkal egészségtelenebb. Ez természetes hőfok, nem agyonfűtött. Nem ugyanaz. A túlfűtés azért gáz, mert szárazabb levegő társul hozzá és nagy a hőkülönbség a kint és bent között (ezért rossz nyáron a klíma túlzott használata is).
Nálunk ugyanannyi ruha van a csecsemőn, mint a 3 évesen. A kicsin: Hosszú body, pizsama nadrág, vékony takaró, amit nem igazgatok rajta, ha lerugta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!