Nálatok hány fok van a lakásban, és mibe öltöztetitek a babát?
Nálunk nappal 22-23 fok van, hosszú ujjú body plusz egy rugi van rajta. Éjjel 19-20 fok van ugyanez csak egy ujjatlan vastagabb hálózsák. (Anyukám szerint felelőtlen vagyok, megfázik a gyerek, éjjelre takarja be pluszban, de ez a kérdés szempontjából nem annyira lényeges :) ).
Pár napja észrevettem pár pöttyöt a hátán, én melegkiütésre gyanakszik, mer amikor sír, borzasztóan beleizzad. A kérdésem az lenne, hogy sok ez a ruha szerintetek? Ti mibe öltöztetitek a babákat. Amúgy 4 hónapos.
Egy pici babának még jó a hőháztartása, ezt mi, felnőttek rontjuk el a túlöltöztetéssel.
Általában egy réteggel kevesebb kell nekik, mint a felnőtteknek.
A legbiztosabb: tapintsd meg a bőrét a ruha alatt. Ha meleg, és száraz, akkor jó.
Ha hideg, akkor fázik. Ha meleg, és nyirkos, akkor melege van.
A rugdalozo felesleges adj rá egy harisnyát/nadrágot és egy vékony bodyt vagy csak rugdalozót..
ÉN a 9honapos fiamra egy hosszú ujjú vagy rovidujju bodyt adok és nadrágot, vagy egy vékonyabb rugdalozót de azt inkább éjszakára, nappal 22-23 fok van nalunk, este 7tol kB este 10ig 23-24 mert fürdetés miatt feltornazzuk, utána meg szép lassan lehul éjfélre 21-20 fokra és próbálom tartani, attól függ épp mennyiszer kel ejszaka, mert vizteres kandallónk van. ..
Ejjel takard be nyugodtan, te is betakarozol gondolom éjjel, mivel akkor nem mocorog annyit nem melegszik ki. :)
De én éjszaka is ugyanazt adok rá szinte mindig amit nappal, vagy csak egy body és betakarom rendesen pléddel, aztán amikor először kel éjfélkor akkor rateszem a vastagabb plédet. De mindenki más :(
Nalunk 20-21 fok van napkozben es 19 fok ejszaka.
Napkozben body es egy reteg felsoruhazat (nadrag+felso, vagy kotott kezeslabas, kertesznaci vekony hosszu ujju felsovel, ilyesmi).
Ejszaka hosszu ujju body es 2,5 tog-os teli ujjatlan halozsak, vagy body+pamutrugdalozo es ehhez betakarom egy retrgben kotott babapleddel.
Amugy eleg egyszeru eldonteni, mert ha faznak az ekkora babak, akkor sirnak, nyugosek, ha meleguk van, akkor nem sirnak, de a hatuk, mellkasuk tul meleg, nyirkos. De az enyemek nyugtalanul is aludtak, ha bemelegedtek nagyon, nem sirtak, de mozgolodtak, ebredeztek es most a legkisebbnel is igy van.
Nalunk is megvan rola gyozodve a nagyi, dedi, hogy a gyerekek megfagynak 20 fokban es ha rajtuk mulna, akkor sioverallban es polar sapkaban aludna meg a tinigyerekem is. Az sem gyozi meg oket, hogy mindegyik meguszta fagyserules nelkul a gyerekkort. :D
En 2-3 alkalommal turelmesen meghallgatom, elmondom a sajat velemenyemet, ha tovabb megy a celozgatas, akkor megkerem, hogy hagyjuk a temat, mindenkinek volt/van lehetosege a sajatjat gondozni a legjobb ismerete szerint. Aztan ennyi. Mondjuk nem napi/heti szinten vannak itt, ha surubben hallgatnam, akkor lehet, hogy mar robbantam volna.
Ha izzad, akkor kb biztos, hogy melege van.
2-es a világ baromsága, amit írsz! A babáknak nem jól működik a höháztartása, emiatt lehet őket könnyen túlöltöztetni, ha rengeteg ruhát, takarót ráaggatsz, és plusz 1 réteg kell rájuk a felnőttekhez képest.
Kérdező: szerintem nappalra jól öltözteted, 19 fokban én inkább hosszúujjú hálózsákot adnék, mert ez azért alacsony hőmérséklet, bár egészséges hőfok alváshoz. A tarkóján tudod ellenőrizni ha esetleg melege lenne.
Összehasonlitásképpen én a másfél évesemet hosszúujjú body, rugi, közepesen meleg ujjatlan hálózsákba öltöztetem éjjelre, de nálunk 22 fok van.
#7: ha baromság, akkor a szakirodalom is baromságokat ír. A hőháztartás 6 hetes korra kialakul, és tökéletes lesz.
Azzal, hogy túlöltöztetjük őket, mi magunk rontjuk ezt le...
22-23 fok (panel, a radiátor fel sincs tekerve...) hosszú ujjú body és leggings van a másfél éves lányomon, éjjelre 1,5-es tipegő hálózsákot kap a pizsamára, ami vékonyabb és hosszú ujjú. A zoknit direkt hagytam ki, éjjelre nem kap, nappal ahogy ráadom úgy húzza le. :/ éppen nem hideg a padló + szőnyeg van szinte mindenhol.
A sírástól persze hogy izzadtabb, de lehet sok a ruha. Nézd meg a hátát, a tarkóját, ha nagyon meleg vagy izzadt, akkor a rugi helyett egy talpas nadrág is megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!