Mennyi ruhát vettetek újszülött babátoknak? Alváshoz elég pléd, vagy ágyneműt használtatok?
Február végére várom kisfiamat, elkezdtem keresgélni babakelengye listákat, és mindenhol 4-5 db rövid ujjú, 4-5 db hosszú ujjú body-t, és pár darab rugit írnak. Én 56-62-es méreteket gondoltam venni, 56-osból 10-10 db rövid és hosszú ujjú body-t, 10 db rugit, +éjszakára pár darab rugit amit pizsamának használ majd, 62-es méretből pedig 5-6 db-ot ugyanígy mindenből, + ugye overál.
Szerintetek túlzásba vinném? 3-4 db body azért kevésnek tűnik, főleg ha esetleg napi 3x át kell öltöztetnem mert pl bukik, vagy épp összekakilja a ruháit is, máris ott vagyok, hogy marad 1 vagy 2 másnapra? Ti miből mennyit vásároltatok be? Valamint az első hónapokra a lepedôn, rácsvédőn kívül én úgy gondoltam, hogy alváshoz takarónak plédet használnék, napközben vékonyabbat, estére vastagabbat vagy hálózsákot. Feje alá pedig természetesen textilpelenka kizárólag. Ti használtatok rendes ágyneműt? Annyi kérdésem van :D
Hát igen nagyon nem mindegy, hogy 48 centivel vagy 54 centivel születik a baba de ez nem minden, a növekedés is eltérő attól függően mit örökölt. Én vettem 62-es napozókat a július eleji kislányomnak, egyetlen alkalommal se tudtam ráadni, mert 48 centivel született. Kiindultam abból, hogy a kisfiam 5 hetes korig hordott 56-ost, és biztosan kell majd. Nem így lett.
7-es
Ujjatlant vettem. De nálunk nincs olyan hideg, 21-22 fok szokott lenni. El tudom képzelni, hogy 18-20 fokban a hosszú ujjú is elfér, nem tudom.
Nekem is úgy szaladt el a férjem 50-es rucikat venni, haza már abban hoztuk. Előre szerintem is felesleges, első nap kiderül kell-e egyáltalán.
Érdekes ez a "rövid ujjú télen nem kell" dolog.
Nálunk rövid ujjú body az a ruhadarab, ami évszaktól függetlenül mindig kell. Csak ebből mertem mindig jó előre bevásárolni.
Hosszú ujjú rugdalózó alá is csak ez megy, hosszú ujjút bodyt képtelenség alá adni, meg sok is.
Ujjatlan rugdalózót nem kaptam rá, csak 1 plüsst örököltünk, de az sok lett volna a lakásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!