Jogos, hogy az üzlet nem nekem adott igazat ennél a gyerekcipő vásárlás ügynél?

Figyelt kérdés
Ide is való a kérdés, meg nem is, nem igazán tudtam, melyik kategóriába tegyem...A történet a következő: kislányomnak vettem egy műbőr félcipőt (olyan balerina szerűt) múlt hét kedden. Neki nagyon tetszett, ezért megengedtem, hogy felvegye még az alkalom (amire tulajdonképpen vettük) előtt. Egyszer viselte, és amíg hordta, nem esett el vagy ilyesmi, de egy egy forintosnyi helyen ledörzsölődött a cipőről a műbőr. Visszavittem az üzletbe csütörtökön (tehát 3 napon belül), ahol az eladó közölte, hogy el kell nekik küldeni bevizsgáltatni. Gondoltam, oké, meg sem fordult a fejemben, hogy elutasítják a reklamációmat, hiszen 1x volt a gyereken a cipő. Nem volt drága, de ahhoz igenis drága volt, hogy egyszer hordja. Nem focizott benne, nem rugdalt kavicsot. Most mégis kaptam egy sms-t, hogy elutasítják a reklamációt, menjek be a cipőért. Van valamilyen jogom, amit ilyenkor érvényesíthetek? Ez engem egy kicsit kiakasztott...Szerintem jogosan járna vissza az ára. Ha mást nem is tehetek, de egy jó szaftos bejegyzést fogok hagyni a vásárlók könyvében:(
2016. máj. 18. 12:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
87%

6-os vagyok.

Nem, nem kellett volna bírnia.

Sőt... láttad volna a fiam BŐR cipőjét 1 használat után...

2016. máj. 18. 13:13
 12/19 anonim ***** válasza:
22%

Nem semmi, hogy ilyen durván leszólnak. Vicces, hogy ennyien felháborodnak ezen.

Én vittem már vissza csizmát, mert egy alkalomtól lejött a műbőr. Vissza adták az árát. Még az eladó is mondta, hogy elég gáz, hogy egy használattól ilyen ronda lett..és nem rúgtam bele semmibe, egyszerűen nem bírta a hideget.

Drága is volt.

Én megértelek..Tavaly nyáron a CCC-vel jártam így..bár mástól is hallottam.

Elég drágán adnak el műbőr szrokat, szét is ment rendesen a szép saru. Soha többet CCC, a kínais 2ezer ft-os valami is jobban bírta.

Egyébként, már a Tesco mindent vissza vesz, azonnal visszafizetik az árát.

Érdemes onnan venni gyerek cipőt.

Ja, és nekik meg sem kell magyarázni, meg mutogatni.

2016. máj. 18. 13:32
 13/19 A kérdező kommentje:
Ez is CCC-s cipő. Köszi utolsó, kicsit én is úgy éreztem, hogy jól le lettem tolva, írtam is, ilyen nem történt még velem, ezért se tudom, mi merre hány méter. Szerintem sem normális, hogy egy használat után gyakorlatilag úgy néz ki a cipő, mint amit a kutya szájából húzkodtak ki. De a következtetést levonom..
2016. máj. 18. 14:15
 14/19 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem senki nem tolta le a kérdezőt. Nincs igaza, és ezt memgmondtuk. Ez már letolcásnak számít?
2016. máj. 18. 14:20
 15/19 anonim ***** válasza:
41%

Az a nem mind egy, hogy megveszed a CCC-ből a műbőrt 10ezerért, és szétmegy egy viselet után, mint a kérdezőé, vagy az enyém, vagy megveszed a kínaiból 2ezerért, és semmi baja..

Mind egy, biztos nem itt fogok veszekedni.

Próbáljátok ki a CCC-t...

Én nem 2éves kislány vagyok, akire rá lehet fogni, hogy biztos nem figyelt rám anyukám és belerúgtam valamibe, hanem felvettem azt a jó kis sarut...és.....

Dísznek gyártják ezeket, csak nézni jó őket.

Ráadásul rengetegen panaszkodnak erre a boltra, sokan próbálják visszavinni.

Biztosan mindenki a kavicsot rugdossa hazafele menet :D

Hidd el utolsó, hidegen hagy, hogy na ti megmondtátok, attól a sarum még kuka.

2016. máj. 18. 15:16
 16/19 anonim ***** válasza:

Elég szomorú olvasni, hogy a válaszolók többsége szerint teljesen elfogadható és természetes, ha egy cipő egy használatot követően tönkre megy. Nem csoda, hogy az üzletek nem is törekednek arra, hogy minőségi termékeket áruljanak, ha mindenkinek megfelel a sz@r is. Van műbőr cipőm, nem azért vettem, hogy vitrinben tároljam és nézegessem, hanem használom is, és érdekes módon nem kopott le róla sehol sem a műbőr, pedig tényleg nem vigyázok rá.

Szerintem azok a cipők, amik ilyen hamar hordhatatlanná válnak, gyártási hibásak. Attól, hogy ilyen sokan belefutottak már rossz minőségű termékekbe, még nem jelenti azt, hogy ez a normális.

2016. máj. 18. 23:16
 17/19 anonim ***** válasza:

Neked volt igazad ,valoszinüleg eleve vacak volt . [link]

Olvasd el kérdezö a linket.

2016. máj. 20. 11:31
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem vennék a gyerekemnek műbőr cipőt...mondjuk magamnak sem... Egyébként nincs igazad.
2016. máj. 25. 12:35
 19/19 A kérdező kommentje:
Bocsi, hogy elmaradtam a válasszal. Én is általában megveszem a jobb minőségűt nekik, most is mind a kettő D.D.Step szandit kapott. Ott azt a cipőt egy esküvőre vettük, de ha már megvettük, akkor jó lett volna hordani is...Nos, a bolt elzárkózik attól, hogy visszaadja a pénzt, jöhetne a békéltető testület, de ezt most kihagyom...Egyébként vettem neki még egy tornacipőt is ott, mert nagyon megtetszett, de már azt is vissza kellett vinni, viszont ott a pénzt legalább visszaadják..
2016. jún. 10. 06:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!