Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Hogy mossam ki születendő...

Hogy mossam ki születendő babám ruháit? És az mit jelent pontosan, hogy "küldj rá még egy öblítést"?

Figyelt kérdés

Az összes babakelengyés cuccot ki szeretném mosni, van közte turkálós meg új ruha is. 40 fokon mosnám és azzal a mosógéllel, amit a mi ruháinkra is használunk (Skylux). Meg Lenor Sensitive öblítőt vettem (fehér).

Szóval ha jól gondolom, elindítok egy sima 40 fokos programot, beleteszem a mosógépbe a mosógélt, meg az öblítőt is. Lejár a program. Utána beleteszek csak öblítőt a mosógépbe és elindítok egy CSAK öblítés programot (ez 36 perces). Jó így? Nem tudom, hogy érzékeny bőrű baba lesz-e, nem szeretném ha irritálná a kis bőrét, mert mondjuk rosszul mostam ki.

2015. márc. 20. 14:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
45%

A plusz öblítéshez már nem kell öblítőszert adni.

Egyébként én magasabb hőfokon mosnám, főleg, ha turkálós darabok is vannak a ruhák között.

2015. márc. 20. 14:43
 2/12 anonim ***** válasza:
29%

Én sima programon 60 fokon mostam át mindent, egy adag mosóporral és babás öblítővel. Nem csináltam extra izéket meg mit tudom én miket. Nem kell minden internetes ijesztgetésnek beugrani. Ha sterilen akarod tartani a babád, mert lehet, hogy érzékeny lesz azzal sokkal többet ártasz mint hasznot.

39hkm

2015. márc. 20. 14:51
 3/12 anonim ***** válasza:
40%

A baba bőre még más felépítésű, mint a felnőtteké, sokkal több minden felszívódik rajta keresztül.

Öblítőt semmi esetre sem használnék újszülött esetében, de még később sem.

A "felnőtt bőr" 8-9 éves korban alakul ki.

2015. márc. 20. 14:58
 4/12 anonim ***** válasza:

"Ha sterilen akarod tartani a babád, mert lehet, hogy érzékeny lesz azzal sokkal többet ártasz mint hasznot. "

Azért ez a nem a sterilen tartásról szól. De vegyszerekkel ráér később is érintkezni és igen, anatómiai okból még sokkal erősebb hatása lehet bármilyen vegyi anyagnak a szervezetére, mint egy felnőttnek.

Ha én meg iszok egy pohár bort, nem érzek semmit, nem történik semmi. Ha egy babával megitatsz egy pohár bort, akkor összeomlik a szervezete. Hasonló analógia mentén működik a többi kémiai anyag is.

2015. márc. 20. 15:00
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Az rendben van hogy öblítőt nem akarsz használni, de akkor mit csinálsz a benne maradó mosó anyagokkal? Nem gondolod, hogy az sokkal károsabb mintha kiöblítenéd? Még a felnőtt emberek is vakaróznak, ha nem öblítik ki a ruhát megfelelően, nem hogy egy baba.
2015. márc. 20. 15:02
 6/12 anonim ***** válasza:
59%
Öblítő helyett 10%-os ecetet használj. A többi jó úgy, ahogy leírtad.
2015. márc. 20. 15:06
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

Az öblítő tartályba 50-50%-ban tegyél 10%-os ecetet és vizet. NEM lesz ecet szaga a ruháknak, elkenben kiöblíti a mosószert a textíliákból, fertőtlenít és szagtalanít. Ez a legtermészetesebb öblítőszer egy újszülöttnek ami nem okoz allergiás reakciót egyetlen babánál sem.

(Én sima mosógél helyett mosódiót és mosószódát használnék a baba ruháinál, a saját gyerekeimnél is így csináltam.)

2015. márc. 20. 15:12
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 60fokon mostam,mosok mindent.

Első mosásokat mikor mikor még "frissek voltak a dolgok" +ecetet tettem az öblítő helyére. És természetesen ha megszáradt akkor átvasaltam.

Most is 60 fokon mosom,csak nem ecetezek,én Tomi baby-t és Coccolino,vagy lenor sensitive öblítőt használok. Külön ruha szárítója is és szennyes tartója is van:)

3 hós elmúlt. Nem tervezem a további vasalást.:)

2015. márc. 20. 16:44
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszi az infókat. Lehet hogy jobb lenne 60 fokon mosni, csak félek nem bírják annyira a ruhák. De megpróbálom. Ecetről már hallottam, de most csak 20 % os van itthon, be kell szerezzek 10est.. Azt nem tudtam hogy újbóli öblítésnél nem kell bele már öblítőszer.
2015. márc. 20. 17:24
 10/12 anonim ***** válasza:
Én mindent simán 40 fokon mostam, és sensitive öblítővel öblítettem, semmi plusz öblítést nem csináltam. 60 fokon ment már tönkre több cuccom, soha többet. Minden cuccát vasalom viszont. Semmi gond nem volt a bőrével.
2015. márc. 21. 02:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!