Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Télen lehet kint szárítani a...

Télen lehet kint szárítani a babaruhákat?

Figyelt kérdés
Ilyenkor télen, hóban fagyban lehet kint szárítani a baba- és gyerekruhákat? Megszárad egyáltalán? Nem fagy meg ha kiterítem a vizes ruhát a -10 fokban? Szárít így valaki gyerekruhát? Penészedik a falunk és azt javasoolták hogy ne szárítsam bent a házban a ruhákat. Valakinek erről esetleg tapasztalat? Köszönöm
2015. jan. 9. 13:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Megfagy, nem szárad meg. De anyósom például télen is először kintre tereget, a víz ráfagy a ruhákra, azt egy nap múlva leveregeti róla, aztán bent már elég hamar megszáradnak.
2015. jan. 9. 13:36
 2/16 anonim ***** válasza:
2015. jan. 9. 13:37
 3/16 anonim ***** válasza:
Ha van lehetőségének rá, akkor inkább egy száritógépet kéne beszerezni, vagy egy olyan helységben számítani a ruhákat amire be tudod csukni az ajtót ablakot meg kinyitni bukóra, hogy a pára távozzon. Naponta többszöri szellőztetés is jó megoldás. Én a fürdőszobába a törülköző szárítós radiátor rá teszem a ruhákat, ablak kinyit pár óra alatt minden megszárad.
2015. jan. 9. 13:40
 4/16 anonim ***** válasza:

Én kiteregetek mindent. Baba és felnőtt ruhát, plédet...

Kb. 11 óra felé teszem ki, és olyan 4 óra felé beveszem a szárítót, utána már csak nedvesedik megint.

Persze, ezt csak száraz időben, amikor esik valami, vagy ködös, érezhetően párás a levegő, akkor felesleges kitenni.

Nálunk is gond volt a penészedéssel, ezért is rakom ki. Ha benn marad és úgy szárad, érezhetően megnő a páratartalom, látni az ablakokon, csorog a víz.

Pár éve vettünk nagy teljesítményű páramentesítő gépet, ha sokáig benn kell szárítani, akkor abba a szobába viszem a gépet, ahol szárítok és ott gyakrabban szellőztetek.

2015. jan. 9. 13:44
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Megfagy a ruha, nem szárad meg kint.

Nem csak a baba ruháit kellene kint szárítani, hanem a tiétek is.

Azért penészedik a lakás, mert lehet nem szellőztetsz eleget, a pára lecsapódik bent, nedves a levegő, s ez a legjobb táp talaj a gombáknak.

Teregess a fürdőben, s hagyd nyitva ott az ablakot, hogy kimenjen a nedves levegő.

2 óránként csinálj kereszt huzatot, szellőztetss!

Vegyél Pára Stop-ot. A nagy szobákba kettőt, kicsikbe egyet. Ez nagyon hatékony, a levegőből össze gyűjti a vizet.

A Babának attól ne lesz jobb hogy kint száradnak a ruhái!

A tüdeje megy rá arra, hogy a penészes levegőt szívja!

Tömény hipóval töröld le a falról a penészt

2015. jan. 9. 13:49
 6/16 A kérdező kommentje:
Nekem is régi vágyam egy szárítógép. De egyelőre sajnos nem lesz. Kénytelen vagyok bent teregetni. De azt nem értem, ha kiteszi megfagy, utána meg beteszi a szobába, annak mi értelme van?
2015. jan. 9. 13:50
 7/16 anonim ***** válasza:

megfagyhat, a fagy jót tesz mind az atkák, mind a penészgomba ellen. nyugodtan száríthatod kint.

mi is így jártunk, felszedtük a parkettát, most ki van teljesen pakolva a gyerekszoba, pont az lett penészes. szegénykém ki lett lakoltatva a nappaliba. most én is kint teregetek, bár 2-3 napba telik mire annyira megszáradnak, hogy aztán be tudom őket hozni, és még itt is rárakom őket kicsit a radiátorra egy fél órára.

2015. jan. 9. 13:50
 8/16 A kérdező kommentje:
Ja, és sajnos nincs a fürdőszobában ablak... :(
2015. jan. 9. 13:51
 9/16 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok, abban igaza van a korábbi hozzászólónak hogy a teregetés kevés, a penész ellen meg a szavó, hipo csak tüneti kezelés, de ezt nyilván tudod. meg kell keresni a vizesedés okát és megszüntetni.

sajnos mi is rászánjuk a nyaralási pénzt a szigetelésre.

2015. jan. 9. 13:52
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
ez kertes házas övezet, de 15 kmes körzetben mindenki kint tereget. nyugodtan kitehet csak lassabban szárad.
2015. jan. 9. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!