Télen lehet kint szárítani a babaruhákat?
Én kiteregetek mindent. Baba és felnőtt ruhát, plédet...
Kb. 11 óra felé teszem ki, és olyan 4 óra felé beveszem a szárítót, utána már csak nedvesedik megint.
Persze, ezt csak száraz időben, amikor esik valami, vagy ködös, érezhetően párás a levegő, akkor felesleges kitenni.
Nálunk is gond volt a penészedéssel, ezért is rakom ki. Ha benn marad és úgy szárad, érezhetően megnő a páratartalom, látni az ablakokon, csorog a víz.
Pár éve vettünk nagy teljesítményű páramentesítő gépet, ha sokáig benn kell szárítani, akkor abba a szobába viszem a gépet, ahol szárítok és ott gyakrabban szellőztetek.
Megfagy a ruha, nem szárad meg kint.
Nem csak a baba ruháit kellene kint szárítani, hanem a tiétek is.
Azért penészedik a lakás, mert lehet nem szellőztetsz eleget, a pára lecsapódik bent, nedves a levegő, s ez a legjobb táp talaj a gombáknak.
Teregess a fürdőben, s hagyd nyitva ott az ablakot, hogy kimenjen a nedves levegő.
2 óránként csinálj kereszt huzatot, szellőztetss!
Vegyél Pára Stop-ot. A nagy szobákba kettőt, kicsikbe egyet. Ez nagyon hatékony, a levegőből össze gyűjti a vizet.
A Babának attól ne lesz jobb hogy kint száradnak a ruhái!
A tüdeje megy rá arra, hogy a penészes levegőt szívja!
Tömény hipóval töröld le a falról a penészt
megfagyhat, a fagy jót tesz mind az atkák, mind a penészgomba ellen. nyugodtan száríthatod kint.
mi is így jártunk, felszedtük a parkettát, most ki van teljesen pakolva a gyerekszoba, pont az lett penészes. szegénykém ki lett lakoltatva a nappaliba. most én is kint teregetek, bár 2-3 napba telik mire annyira megszáradnak, hogy aztán be tudom őket hozni, és még itt is rárakom őket kicsit a radiátorra egy fél órára.
utolsó vagyok, abban igaza van a korábbi hozzászólónak hogy a teregetés kevés, a penész ellen meg a szavó, hipo csak tüneti kezelés, de ezt nyilván tudod. meg kell keresni a vizesedés okát és megszüntetni.
sajnos mi is rászánjuk a nyaralási pénzt a szigetelésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!