Mit adtok rá a babára +5 fokban?
Atléta, body, kis harisnya, nadrág, vagy rugi, pulóver, anorák, sapka, sál, kesztyű.
Ha gépkocsiban viszed, akkor az anorákot nyisd ki az ülésben,hogy ne izzadjon alá és a sál, kesztyű nem kell.A kocsiban meg a fűtést minimálisra vedd.
A kérdés kiírása óta próbáltam overallt adni az 5 hónapos babámra, de szörnyű sírásba torkollott a művelet. Neki ez még túl meleg.
Amit adtam rá: rövid ujjú body, vastag zokni, rugi, vékony póló, vékony pamut sál, vékonyabb (őszi) overall plusz takaró. Így most elaludt. :)
Még egy kérdés: hány fokig teszitek ki a babát a levegőre?
Hét hónapos a lányom.
Ujjatlan body, hosszú ujjas body, harisnya, bélelt nadrág vagy kantáros nadrág. Ez az alap. Innentől attól függ, hogy mi a további program. Ha csak séta, akkor vastagabb zokni v kiscsizma, anorák, sapka. Ha séta és utána fedett helyen leszünk, akkor vékony pulóver, vastag kabát, vastag zokni v. kiscipő és bundazsák.
Nem egyszerű az öltöztetés.
Tegnap én egy nagyon vastag harisnyát adtam csak rá, de kb. olyan vastag, mint másikból kettő, vékony gyapjúval bélelt farmer cipőcske, egy hosszú ujjú body+vékonyabb pulcsika és egy meleg, de vékony nemez kabátka kapucnival+gyapjú sapja, de vékony.
Hordozóban viszem, megsül, ha beöltöztetem és a boltba is beszaladok vele. Így leizzadt, a lába sem volt jéghideg.
Máskor pedig ujjatlan body+pulcsi, vékony harisnya, vagy combtőig érő hosszúzokni és egy ilyen kapucnis overál, de nem bélelt, csak bolyhos belsejű, melegítő anyagú. Vagy kap rá polár/bélelt mellényt is, vagy csak takarót (pl. ha autóval megyünk, akkor csak takarót kap.)
Mi az a body magyar viszonylatban, ui. ez egy angol szó, amit első sorban testet jelent, de használják arra is, ha egy intézményt nyomatékosan akarnak kifejezni, pl. government body. Kisgyerekek ruházatára még sohasem hallottam. Falra mászok az ilyen tévesen, de annál inkább használt, erőltetett kifejezésektől.
Lehet lepontozni! Akkor is egy magyartalan - biztos amerika-...nyaló kifejezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!