Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Komolyan ennyire kell, hogy...

Komolyan ennyire kell, hogy számítson a márka? Arról kell megítélni a szülőket?

Figyelt kérdés

Hatalmas pofára esésben volt részem a mai folyamán, mikor a védőnéninél várakoztunk. Egy anyukával beszélgettünk, hogy lassan be kell ruházkodni vastagabb kabátra és overállra, mert maholnap már itt a hideg, és milyen drágán mozognak a téli holmik. Erre az anyuka megjegyezte, kissé flegmán, hogy nekem nem szükséges az árak miatt aggódnom, mert ahogy látja, futja drága és márkás gyerekruhára.

Azt hittem, dobok rögtön egy hátast! De szerintem, a szám biztos tátva maradt. Most komolyan azt kell nézni egy vizsgálatnál, hogy a másik baba milyen márkát visel és az mennyit kóstál? Számomra ez annyira pofátlan dolog. Legalább ha megnézi, tartsa magában. Én is megcsodálom, ha más baba csinosan van felöltözve, de nekem nem ez a lényeg. Soha nem azon jár az agyam, vajon a másik kicsin mi mennyibe került. Egyáltalán... Honnan veszik ezek az emberek, hogy nem megörökölt, ajándékba kapott vagy turkálóból vett jó állapotú ruhában van a gyermek? Csak engem háborít fel a dolog?

(És ne értsetek félre, nem olyan ruhában volt a kislányunk, hogy hatalmas betűkkel ott díszelgett a márkajelzés.)

2014. okt. 10. 15:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Irigy világot élünk, ahol lassan mindenki más portáján "söpröget".
2014. okt. 10. 15:39
 2/12 anonim ***** válasza:
82%

Én nem szoktam nézni, hogy máson milyen ruha van. Főleg nem egy gyereken, aki abszolút nem "szólhat" bele a saját öltöztetésébe. Főleg nem 2-2,5 éves koráig. Utána már mondogatják, hogy mit szeretnének, mi a kedvenc, de addig, ami van, azt adják rá.

Ránk a várban (Budai) szoktak ufóként nézni az emberek. Ugyanis, mi ott lakunk és én spec. külföldről hozattam be a szüleimmel a kiszemelt babakocsinkat, amit itthon nem is lehet kapni. Ráadásul külföldön sem az olcsó kategória.

Én mindennap lemegyek a lányommal sétálni és rengeteg turistával találkozom (szinte csak azzal).

Mindig mosolyognak, sőt már előfordult az is, hogy azt hitték a babakocsim miatt, hogy abból az országból származom, ahonnan ők jöttek.

Nálunk a védőnőnél és a gyerekorvosnál senki se nézi a másikat. Szerencsére.

2014. okt. 10. 15:40
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne idegeskedj más véleményén, árt a bőrödnek. Nem kell vele foglalkozni, nem élsz vele együtt, maximum a váróban találkoztok. Megkérdezhetted volna, hogy mire céloz a megjegyzésével. Így utólag én egy hétköznapi beszélgetésnek vélem az egészet, amin túl lehet, és kell lépni. Ja, igen és készülni a meleg holmikkal.
2014. okt. 10. 15:43
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Talán nem számít sokaknak...bízom benne.

Nálunk biztosan nem. Itt egymás között adják és veszik a szülők a holmikat. Az óvodában, iskolában konkrétan gyerekruha börzéket szerveznek, ahol mindig sokan válogatnak.

Én is igyekeztem mindig a szép ruhákat ráadni a gyerekeimre, ha orvoshoz, védőnőhöz mentünk. Az viszont soha nem számított és most sem, hogy márkás-e vagy sem.

2014. okt. 10. 15:43
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Le kell tojni az ilyet.A legtöbb gyerek akit ismerek szépen,ízlésesen van felöltözve,de hogy milyen márkás vagy épp turkálós ruhába jár,azt nem tudom megmondani.Az én lányomnak is rengeteg márkás holmija van (kedvencem a Zara) persze mind turis :)
2014. okt. 10. 16:01
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem szép dolog. Viszont ugyanilyen felháborító, ha valaki, aki márkás ruhába öltözteti a gyerekét, odavet szép megjegyzéseket az átlagosan öltöztetett gyerekre. Nem tudom amúgy, a csinos gyerekeket én is megnézem, a sajátomat is szívesen öltöztetem szépen, bár általában H&M és Tescos ruhái vannak. Nekem kifejezetten fáj sok pénzt kiadni gyerekruhára, ugyanis alig hordja. Nem akarom külsőségekre nevelni sem, hogy az az ember, akinek Ájfónja van, és D&G logó díszeleg a ruháján.

Ugyanígy, sokan vannak, akik tehetősek, de mégsem villantanak minden lehetséges módon. Sokan viszont az eszüket kompenzálják ilyenekkel ;)

Szerintem ne bosszantsd magad, engem is bántana egy ilyen megjegyzés, de lépj túl rajta.

2014. okt. 10. 16:21
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem szép dolog, nem kell velük foglalkozni. Én mindig megnézem h más baba is milyen aranyosan, milyen szép ruhája van, de sosem érdekel h milyen márka, semmi közöm hozzá, és nem is érdekel, megnézem látom milyen szép és ennyi.
2014. okt. 10. 17:11
 8/12 anonim ***** válasza:
84%

Nagyon csúnya dolog volt tőle!!!!

DE képzeljétek el hogy mi meg pont az ellenkezőjét kaptuk meg...majdnem úgy volt hogy mit képzelünk magunkról hogy Diesney-s új drága ruhákban öltöztetem a lányokat/az gyik kettő éves a másik 5 hónapos/miért nem használtban járnak mert úgy is kinövik:((((

Most akkor leírom nektek...nem vagyunk tehetősek anyósomékkal lakunk de x összeget adunk haza.Mikor kismama lettem húúúú de jó majd adunk ruhát kölcsönben nagyon sok van..kb 15 ember mondta...én meg vártam a ruhákat és örültem neki erre közeledett az idő ruhák sehol mikor rákérdeztem....válasz ennyi meg ennyi meg ennyi lesz ha nekem megfelel:(((((

Na ekkor azt mondtam ebből elég majd nem annyiért adták volna mint amennyibe a boltban kerül.Így meg kellett venni szó szerint mindent.Nem drágák egy kettő van ami drágább csak jó helyen kell keresi akciókat kifogni ráadásul tudtuk első babánál hogy szeretnénk még egyet rövid időn belül és szerencsénk volt lány lett a második is ha fiú lett volna akkor.....

Szóval mi azért lettünk megszólva pedig nem drága ruhák tényleg csak minőségiek....és akkor pont olyan is megszólt aki igért rucikat kölcsön

2014. okt. 10. 17:12
 9/12 anonim ***** válasza:
Hát, ez nagyon komoly. Sajnos itt is megy a majdénmegmondomatutit szülői attitűd. Szerintem az a baj, hogy sok anyuka abban éli ki magát, míg otthon van a gyerekkel, hogy már szülőket becsmérel. Vagy azért, mert márkás a ruha, vagy azért, mert nem az, vagy azért, mert esernyőkocsival jön a játszótérre, és milyen már, hogy még tolja a 2 évesét és egyébként is meg fog fázni abban, vagy azért, mert a nagy böhöm kocsit lehozza, húúú milyen ocsmány burzsioá, hogy itt mutogatja, hogy neki milyen van. És akkor még nem beszélgettünk, és nem derült ki, ki mivel és hányszor eteti/altatja/fürdeti/foglalkoztatja a gyereket. Ezeken túl kell lépni. Meg kell találni azt a szülőt a játszón, a védőnőnél, akivel érdemes társalogni, és nem vágja fejedhez, hogy rossz anya vagy, ha nem úgy csinálod, ahogyan ő. Jobb orvosság nincs, mint a letojom kapszula...
2014. okt. 10. 21:53
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves szavakat, aranyosak vagytok! Teljesen lelombozott a dolog. Én se nézem, ki milyen márkába öltözteti a gyerekét, szerintem, ez nem számít. Hogy valaki újonnan vagy használtan vásárol, az is mindegy. Az, hogy egy kisfiú vagy kislány csinosan, tisztán van felöltöztetve, az nem márka kérdése. Egyébként egyes márkákat mi is azért veszünk, mert jó minőségűek. A mi kislányunk tavasz óta hordja a 92-es méretet, és még mindig jó állapotban vannak azok a ruhái, amiket akkor vettünk. Egy hátrány, hogy némelyik egész lenge, így részben ugye be kellett ruházni őszre. És hát még csak most jön a tél...
2014. okt. 11. 00:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!