Milyen és mekkora ruhákat vegyek (még) novemberi babának?
Kisfiú lesz az már biztos.
Vettem 9 hosszú ujjú bodyt 56-os méretben.
2db talpas nadrágot 56-os méretben, és 1et 50-es méretben.
Zokni 3db.
1 ing nyakas hosszu ujjú.
1 hossz rugdalozó van kapucnis.
Harisnyát 3-4et gondoltam venni.
Meg nem tudom, hogy nem hulyeseg-e, de overallt 62-est szeretnék venni. Mert eleinte ugyse megyunk el sokszor. Amire jobban kimozdolunk, addigra ugyis "bele nő" és nem kell egy télre 2 overallt venni.
Kispulcsit? Meg mit vegyek? Hany darabot? Mekkorát?
Köszönöm a segítségeteket.
Tavaly novemberben szültem, én is 62-es bundazsákot vettem, a kórházból hazahozni valóban egy kicsit nagy volt, de kitartott egész télen.
Kell még valami meleg sapi, meg kesztyű is, ha nem kesztyűs a b.zsák. (a tél végére már kicsit kilógott a keze alóla)
és vékony sapik is jól jönnének (1-2 db)
a kapucnis rugdalózó mellett vennék még pár nem kapucnisat, nekünk a kapucnissal mindig csak a bajunk volt, állandóan olyan helyekre gyűrődött be, ahol útban volt (vagy csak mi voltunk bénák)
62-es ruhákat is vennék, de ha minden kötél szakad, akkor ha lesz segítséged, ő is el tud menni, ha kellene :)
bodyból volt 6-7 db, rugdalózóból (nem a hosszú ujjasból, nekünk olyan nem volt) ugyanennyi, zokniból 6 pár (gyorsan kinőtte őket), harisnya nem volt, 4 talpasnacit is vettünk. A kispulcsi jól jött (1 56-os volt, és 2 62-es), mert simán rá tudtam adni a bundazsák alá, vagy levenni, ha melege volt (gyorsan melege lett, még viszonylag hidegben is), de nem belebújós volt, hanem cipzáras.
De nekem szerencsém volt, soha nem kellett átöltöztetni azért, mert kakis-pisis lett volna a ruhája.
van hálózsákja, még mindig abban alszik, a takaró alól gyorsan kikukacolt.
az 50-es méretet hanyagolnám (vagy kicsi babát becsülnek?)
mi vettünk 38-asat, nem kellett volna, soha nem hordta, csak a boltban rábeszéltek, hogy általában ekkora egy baba feje. Nem volt egy nagy baba, de kb. egyszer volt rajta. utána vettünk egy 39-41-es méretűt, az elején kicsit nagy volt rá, de amíg hűvösebb volt, rá tudtam adni.
cérnasapi (vékonysapka) is jól jön. Az ing - bár nagyon cuki - nem lesz túl sokszor rajta :) jobb még nekik ilyen kicsin, ha body van rajta, mert a derekánál mindig felcsúszik majd a nyakáig :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!